Τρίπολη: Σε κρίσιμη κατάσταση είναι η σκυλίτσα που βρέθηκε πυροβολημένη και με συντριπτικό κάταγμα στη σπονδυλική στήλη

από Μυρτώ Τζώρτζου
Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται, όπως μας ενημερώνουν οι εθελοντές του Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης / Tripoli’s Animal Care, GR, η σκυλίτσα Τσόκο που είχε τη μεγάλη ατυχία να πέσει στα χέρια αδίστακτων που θέλησαν να τη σκοτώσουν.
Η σκυλίτσα βρέθηκε στις 30 Οκτωβρίου σκελετωμένη, πυροβολημένη, τυφλή από το ένα μάτι, με 4 τεράστιους όγκους στην κοιλιά και με συντριπτικό κάταγμα στη σπονδυλική στήλη. Την είχαν βρει εκδρομείς που κατευθύνονταν προς Πάρνωνα. Σταμάτησαν και την έσυραν στην άκρη για να μην την πατήσουν διερχόμενα αυτοκίνητα. Πιθανόν, εκτός των άλλων, να τη χτύπησε και προπορευόμενο αυτοκίνητο. Το ζώο αιμορραγούσε και ήταν αδύνατον να μετακινηθεί.
Οι εθελοντές έκαναν και κάνουν τα πάντα όλες αυτές τις μέρες για να τη σώσουν αλλά, όπως ενημερώνουν, αλλά τα πράγματα δεν πάνε καλά και το ζωάκι πιθανόν να μην τα καταφέρει.
Είναι πολύ άδικο. Κάθε μέρα διαταραγμένοι συμπολίτες μας, επικίνδυνοι και ικανοί για όλα, κακοποιούν με φριχτούς τρόπους αθώα πλάσματα. Και το τραγικό είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν συλλαμβάνονται. Ποτέ δεν τιμωρούνται για τα εγκλήματά τους. Κανείς δεν μιλάει. Κανείς δεν ανοίγει το στόμα του. Στις μικρές κοινωνίες οι περισσότεροι γνωρίζουν. Να είστε σίγουροι. Αλλά φοβούνται. Πού να μπλέξω τώρα; Έτσι δεν λένε; Ο φόβος τους κάνει συνένοχους. Αλλά δεν τους νοιάζει. Αρκεί αυτοί να μην μπλέξουν.
Ας γίνει ένα θαύμα να τα καταφέρει η Τσόκο που τόσο υποφέρει αυτόν τον καιρό.

👉 Η άτυχη σκυλίτσα που έπεσε στα χέρια απάνθρωπων

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο