Αιτωλοακαρνανία: Σκότωσε εν ψυχρώ 3 κυνηγόσκυλα- Ευτυχώς τον βρήκαν και τον συνέλαβαν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ωραία! Πριν από ένα χρόνο η Βουλή ψήφισε τη μετατροπή του νόμου για την κακοποίηση των ζώων σε κακούργημα. Και τι έγινε; Πόσοι από τότε συνεχίζουν απτόητοι την εγκληματική τους δράση; Αμέτρητοι και καθημερινά. Πόσοι έχουν πάει μέσα για κακούργημα; Όποιος τους ξέρει, να μας τους γράψει και εμάς. Τα αδέσποτα είναι καταδικασμένα.
Τι κάνει το Κράτος; Τίποτα. Ούτε που ψάχνει να τους βρει. Μια έρευνα μιας μέρας και αυτό ήταν. Τι κάνουν οι άλλοι πολίτες; Σιωπή. Κλειστά τα στόματα. Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν τίποτα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι στις κλειστές κοινωνίες όπου όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, τα πάντα ξέρουμε. Γνωρίζουμε όλα τα κουτσομπολιά που κυκλοφορούν αλλά ένα τέτοιο έγκλημα δεν γνωρίζουμε. Φοβόμαστε. Πού να μπλέξω τώρα; Έτσι δεν λένε. Σκέφτονται ότι είναι συνένοχοι; Σιγά μην τους νοιάζει. Αρκεί αυτοί να είναι καλά. Και τα εγκλήματα σε βάρος των απροστάτευτων ζώων συνεχίζονται.
Από την άλλη, αν το ζωάκι δεν είναι αδέσποτο, μπορεί να γίνει κάτι. Μπορεί, γιατί και εκεί συχνά δεν γίνεται. Κινούνται αυτοί που τα έχουν. Πάνε στην αστυνομία. Δεν το αφήνουν έτσι. Ψάχνουν το δράστη. Και καλά κάνουν. Και συχνά βρίσκεται και τιμωρείται. Το πόσο τιμωρείται; Αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Με τα αδεσποτάκια όμως, όπως είπαμε παραπάνω, δεν συμβαίνει αυτό. Τα αντιμετωπίζουν σαν φαντάσματα. Σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Απίστευτη αδικία.
Ο λόγος για όλα αυτά ένα ακόμα έγκλημα που έγινε εις βάρος ζώων, αυτή τη φορά δεσποζόμενων. Όπως μας ενημερώνουν οι Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου η Ελπίδα, κάποιος, που δεν θέλουμε να τον χαρακτηρίσουμε, σκότωσε στα Πηγάδια Ξηρομέρου αναίτια εν ψυχρώ 3 κυνηγόσκυλα.
Τα ζώα ήταν δεσποζόμενα. Οι κηδεμόνες τους κινήθηκαν αμέσως. Επικοινώνησαν με το Α.Τ. Ξηρομέρου και ο δράστης συνελήφθη. Ευτυχώς. Και θα υποστεί τις συνέπειες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο