Τρίπολη: Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η σκυλίτσα που τη βρήκαν πυροβολημένη και με συντριπτικό κάταγμα στη σπονδυλική στήλη

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η σκυλίτσα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Δυστυχώς τα νέα είναι δυσάρεστα, όπως μα ενημερώνει ο  Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης / Tripoli’s Animal Care,για τη σκυλίτσα Τσόκο, που είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια αδίστακτων που θέλησαν και κατάφεραν να τη σκοτώσουν. Η Τσόκο δεν τα κατάφερε. “Έφυγε” για άλλους κόσμους, αφού πάλεψε υπομονετικά 14 μέρες για να ζήσει.
Η σκυλίτσα είχε βρεθεί στις 30 Οκτωβρίου σκελετωμένη, πυροβολημένη, με 30 σκάγια στο κορμάκι της, τυφλή από το ένα μάτι από τους πυροβολισμούς, με 4 τεράστιους όγκους στην κοιλιά και με συντριπτικό κάταγμα στη σπονδυλική στήλη. Την είχαν βρει εκδρομείς που κατευθύνονταν προς Πάρνωνα. Σταμάτησαν και την έσυραν στην άκρη για να μην την πατήσουν διερχόμενα αυτοκίνητα. Πιθανόν, εκτός των άλλων, να τη χτύπησε και προπορευόμενο αυτοκίνητο. Το ζώο αιμορραγούσε και ήταν αδύνατον να μετακινηθεί.
Οι εθελοντές έκαναν τα πάντα όλες αυτές τις μέρες για να τη σώσουν αλλά, όπως ενημερώνουν, τα πράγματα δεν πήγαν καλά, καθώς, όπως είπαμε, το άτυχο ζωάκι δεν τα κατάφερε.
Είναι πολύ άδικο. Κάθε μέρα διαταραγμένοι συμπολίτες μας, επικίνδυνοι και ικανοί για όλα, κακοποιούν με φριχτούς τρόπους αθώα πλάσματα. Και το τραγικό είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν συλλαμβάνονται. Ποτέ δεν τιμωρούνται για τα εγκλήματά τους. Κανείς δεν μιλάει. Κανείς δεν ανοίγει το στόμα του. Στις μικρές κοινωνίες οι περισσότεροι γνωρίζουν. Να είστε σίγουροι. Αλλά φοβούνται. Πού να μπλέξω τώρα; Έτσι δεν λένε; Ο φόβος τους κάνει συνένοχους. Αλλά δεν τους νοιάζει. Αρκεί αυτοί να μην μπλέξουν.
Το θαύμα για την Τσόκο δεν έγινε. Καλό της ταξίδι.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

👉 Η άτυχη σκυλίτσα που έπεσε στα χέρια απάνθρωπων

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο