Τρίπολη: Υιοθετήθηκε ο σκυλάκος που βρέθηκε κακοποιημένος με αλυσίδα να τον πνίγει στο λαιμό

από Μυρτώ Τζώρτζου
Πάντα μας αρέσει να γράφουμε για τις όμορφες ιστορίες ζώων. Ζώων που μέσα στην ατυχία που είχαν να γνωρίσουν τη βαρβαρότητα του ανθρώπου στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, βρήκαν τελικά την αγάπη και τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Με τη βοήθεια φυσικά πάντα των εθελοντών που βρίσκονται καθημερινά εκεί έξω στους δρόμους προσπαθώντας να βοηθήσουν και να σώσουν πλάσματα που έχουν ανάγκη.
Ένα τέτοιο πλασματάκι ήταν και ο Κιμ. Ο μικρούλης Κιμ περισυλλέχθηκε από τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης / Tripoli’s Animal Care σε άθλια κατάσταση καθώς είχε πέσει θύμα κακοποίησης. Η αλυσίδα που είχε στο λαιμό είχε γίνει ένα με αυτόν και τον έπνιγε. Ένας λαιμός γεμάτος σκουλήκια που σάπιζε. Καταδικασμένος φυσικά σε έναν αργό θάνατο.
Οι εθελοντές του Συλλόγου τον πήραν και τον πήγαν στο γιατρό ώστε να χειρουργηθεί άμεσα και να του βγει η αλυσίδα από το λαιμό. Επέμβαση, θεραπεία και πολλή αγάπη ώστε να σωθεί. Και τα κατάφερε. Ο Κιμ, όσο και αν υπέφερε, ήταν φιλικός, γλυκός και ήθελε αγάπη.
Τι γίνεται όμως μετά; Όταν πλέον ένα ζώο γίνεται καλά; Το μετά συχνά είναι το πιο δύσκολο.
Ο Κιμ θα έπρεπε όμως να βρει μια οικογένεια να ζήσει. Αμέτρητα καθημερινά είναι τα ζώα που ψάχνουν ένα σπίτι. Λίγα είναι τα τυχερά.
Και όμως ο Κιμ ήταν από αυτά τα τυχερά. Μια οικογένεια από την Αθήνα θέλησε να ανοίξει το σπίτι της για αυτόν και να τον υιοθετήσει. Έτσι οι άνθρωπο της οικογένειας πήγαν στην Τρίπολη κατευθείαν από τις διακοπές τους στο Βόλο και γύρισαν σπίτι τους, στην Αθήνα, μαζί με αυτόν.
Εμείς δεν έχουμε παρά να πούμε μπράβο στους ανθρώπους που θέλησαν να τον κάνουν μέλος του σπιτιού τους. Χωρίς φυσικά να ξεχνάμε τη συμβολή των εθελοντών. Χωρίς αυτούς, το έχουμε ξαναπεί, δύσκολο θα σωζόταν κανένα ζώο.
Για αυτό γνωρίστε το έργο των ανθρώπων που βοηθάνε τα ζώα και στηρίξτε τους. Εμείς είμαστε η μόνη βοήθειά τους.
Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης / Tripoli’s Animal Care

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο