Βόλος: Στον ανακριτή η ηλικιωμένη που πέταξε ζωντανά γατάκια στα σκουπίδια

από Μυρτώ Τζώρτζου
gatakia

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας πέρασε το βράδυ της μια ηλικιωμένη γυναίκα, με την κακουργηματική κατηγορία ότι πέταξε σε κάδο σκουπιδιών τέσσερα νεογέννητα γατάκια. Η ίδια, που συνελήφθη μετά από καταγγελίες γειτόνων και την μαρτυρία ενός νεαρού, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και είπε πως άκουσε και η ίδια τη φωνή των ζώων όταν πήγε να πετάξει τα σκουπίδια στον κάδο. Σήμερα θα απολογηθεί στον ανακριτή και θα υποστηρίξει πως είναι φιλόζωη, μετέχει στις δράσεις της γειτονιάς για την προστασία των ζώων και ότι ουδέποτε θα έκανε κακό.

Η 70 χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στην οδό Μαγνήτων, στο κέντρο του Βόλου, να πετάει τέσσερα αδέσποτα γατάκια σε κάδο σκουπιδιών ώστε να πεθάνουν από ασφυξία και αμέσως κλήθηκε από τους φιλόζωους της γειτονιάς η αστυνομία. Οι κάτοικοι της περιοχής φροντίζουν δεκάδες γάτες και μόλις προχθές το βράδυ την εντόπισε ένας νεαρός να ανοίγει τον κάδο και να πετά μια σακούλα από την οποία ακουγόταν το κλάμα των ζώων, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση και οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν πήραν μαζί τους τα νεογέννητα για να παραδώσουν σε φιλόζωους ώστε να φροντίσουν για την επιβίωσή τους.

Στην 70χρονη έχει ασκηθεί δίωξη για κακοποίηση ζώων υπό μορφή βασανισμού.

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου ευχαρίστησε τον Διοικητή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας κ. Μπαλατσούκα, τον αστυνόμο και υπεύθυνο για κακοποιήσεις αδέσποτων κ. Βλόντζο, καθώς και όλο το προσωπικό που φρόντισε τα γατάκια μέχρι να τα παραλάβει εθελοντής.
«Οι αστυνομικοί ενήργησαν άμεσα με όλες τις διαδικασίες όπως ορίζει η νομοθεσία. Ευχή μας να τα καταφέρουν τα μωρά διότι είναι με κλειστά τα μάτια», τονίζει η Φιλοζωική.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο