Βούλα, Αθήνα: Κατάφεραν και έπιασαν γατούλη που είχε εγκλωβιστεί 3 μέρες στην κορυφή ενός δέντρου

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση γάτου

Άλλη μια δύσκολη αλλά ευτυχώς πετυχημένη διάσωση κατάφεραν οι εθελοντές της ομάδας Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Athens, οι οποίοι έπιασαν ένα γατούλη φροντιζόμενης γατοαποικίας που κυνηγημένος από άλλα αρσενικα είχε καταφύγει πανικόβλητος πάνω σε ψηλό δέντρο (Αροκάρια) στην περιοχή της Βούλας. Το σημείο που βρισκόταν ήδη για τρίτη μέρα είχε επτά μέτρα ύψος όμως εκεινος φοβόταν να κατέβει.

Η ομάδα κινητοποιήθηκε άμεσα και δύο εθελοντές της έσπευσαν για βοήθεια. Όμως, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, μόλις έφτασαν διαπίστωσαν ότι οι κάτοικοι της οικίας όπου βρισκόταν το δέντρο από αδεξιότητα και παρόρμηση να τον κατεβάσουν τον ανάγκασαν να ανέβει στο ψηλότερο σημείο στην κορυφή του δέντρου.

Η προσέγγισή του σε αυτό πλέον το ύψος ήταν επίφοβη από κάθε άποψη και χρειαζόταν προσεκτικό σχεδιασμό και απόλυτη κάλυψη προκειμένου όλα να γίνουν με την απαραίτητη ασφάλεια.

Μέχρι να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός για την εσχάτη προσπάθεια και δίνοντας μια ακόμη ευκαιρία, οι εθελοντές τοποθέτησαν μια σανίδα συνδέοντας την ταράτσα της κατοικίας με τα κλαδιά του δέντρου λίγο πιο κάτω από το γατούλη κάνοντάς του πέρασμα και τοποθετώντας παγίδα στην άλλη πλευρά. Όμως αν και και το ζώο περιεργαζόταν την απόσταση που είχε να διανύσει, δεν έκανε καμία προσπάθεια να μετακινηθεί. Έτσι η ομάδα τον άφησε σε ηρεμία με την ελπίδα ότι θα έκανε την κίνησή του όταν πλέον θα ηρεμούσε τις βραδινές ώρες που θα υπήρχε ησυχία.

Ο φοβισμένος όμως γάτος παρέμενε μέχρι το πρωί στο ίδιο σημείο ακροβατώντας πάνω στα λεπτά κλαράκια της κορυφής.

Οι εθελοντές δεν είχαν άλλη λύση. Επικοινώνησαν με τον γνωστό σε όλους στην 3Β Dimitris Maltezos, ο οποίος με άμεση επικοινωνία στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εξασφάλισε την προσέλευση καλαθοφόρου οχήματος που θα μπορούσε να πλησιάσει πλέον το δυσπρόσιτο σημείο. Η κάθε τους κίνηση έπρεπε να γίνει πολύ προσεχτική.

Οι ίδιοι αναφέρουν:

«Στο σημείο καταφθάσαμε εκ νέου με τέσσερις εθελοντές μας.

Χρειάστηκε να ασφαλιστεί με ειδικό δίχτυ όλη η περίμετρος κάτω από το δέντρο προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν τραυματισμός του γατούλη από πτώση λόγω του στρες που τον διακατείχε.

Ο ένας εθελοντής ανέβηκε πάνω στο καλαθοφόρο ενώ οι υπόλοιποι έχοντας την κάλυψη του μεγάλου διχτυού, που είχαμε με επιμέλεια στήσει, με απόχες ταυτόχρονα κάλυπταν τυχόν κενά σημεία της περιμέτρου.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά καθώς με μεγάλη προσοχή και απόλυτα συντονισμένες κινήσεις ο εθελοντής μας που ανέβηκε στο καλαθοφόρο κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να συλλάβει και ασφαλίσει άμεσα το μικρό φοβισμένο δραπέτη και έτσι να τον παραδώσουμε ασφαλή στη φροντίστριά του, που εναγωνίως περίμενε να τον πάρει στην αγκαλιά της.

Έτσι η περιπέτεια του μικρούλη είχε αίσιο τέλος και η δική μας αγωνία έληξε αλλά και όσων παρακολουθούσαν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Ευχαριστούμε τους αρμόδιους φορείς για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Εθελοντές που βοήθησαν

Elen Konte, kostas Garef, Alexis Mantzoros, Βαγγελης Σ.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο