Βρετανός πήγε στην πανδημία να φροντίσει αδέσποτα στην Ταϊλάνδη και γύρισε πίσω με κάποια από αυτά

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έχουμε διαβάσει τους τελευταίους μήνες ωραίες ιστορίες διάσωσης ζώων από πολλά μέρη του πλανήτη. Ζώα που εγκαταλείφθηκαν στο έλεός τους κατά τη διάρκεια του lockdown, λόγω της πανδημίας.
Δυστυχώς αυτό το χρονικό διάστημα αμέτρητα ζώα έμειναν χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό και χωρίς περίθαλψη, είτε επειδή οι άνθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια τους-αυτό αφορά τα αδέσποτα-είτε επειδή έχασαν τη δουλειά τους και δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν. Ο αριθμός των αδέσποτων τριπλασιάστηκε.
Μια τέτοια όμορφη και συγκινητική ιστορία είναι αυτή του 26χρονου Mark Jeffries, από το Εδιμβούργο ο οποίος, μετά από ένα ταξίδι στην Αυστραλία, αποφάσισε να προσφέρει εθελοντική εργασία σε μια φιλοζωική οργάνωση, τη Lanta Animal Welfare Charity, στη Νότια Ταϊλάνδη. Η επιδημία είχε ήδη ξεκινήσει. Όμως 4 μέρες μετά ξεκίνησε το lockdown. Έτσι βρέθηκε εγκλωβισμένος σε ένα νησί της Ταϊλάνδης, στο Ko Lanta, 4 μήνες λόγω της πανδημίας.
Η κατάσταση εκεί ήταν άσχημη, όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα ζώα. Δεκάδες αδέσποτα και αμέτρητα άλλα, θύματα εγκατάλειψης, λόγω συνθηκών. Μαζί με τους εθελοντές της οργάνωσης βοήθησαν πολλά ζώα που είχαν ανάγκη. Ζώα που πεινούσαν, που ήθελαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Μεταξύ των ζώων που συνάντησε ήταν και η 9 μηνών Poppy, μια υπέροχη σκυλίτσα, που του έκλεψε την καρδιά. Η σκυλίτσα περιφερόταν στους δρόμους. Όμως, λόγω του πολύ φιλικού χαρακτήρα της, ήταν εύκολο να κακοποιηθεί. Την πήρε και πήγαν να μείνουν σε ένα μπανγκαλόου στην παραλία.
Σε αυτούς τους μήνες που έζησε εκεί, προσπάθησε να βοηθήσει πολλά ζώα, κυρίως κακοποιημένα. Και αποφάσισε, όταν τελείωσε ο εγκλεισμός του και ήταν να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του, να μη φέρει μόνο την Poppy αλλά και τρία ακόμα σκυλιά, με άσχημη ιστορία. Ένα μάλιστα από αυτά ήταν με τρία πόδια.
Το να φέρεις ζώα από εκεί είναι δύσκολο καθώς εκτός από χρήματα, χρειάζεται και μια μεγάλη διαδικασία για να ετοιμάσεις όλα τα χαρτιά για να μπορέσουν να ταξιδέψουν. Μαζί με διαδικτυακούς υποστηρικτές του συγκέντρωσε το ποσό που χρειαζόταν.
Έτσι όλα ήταν έτοιμα. Ξεκίνησε μια μέρα πρωί και έκανε ένα ταξίδι που κράτησε 20 ώρες μέχρι το αεροδρόμιο του Μπανγκόκ. Σε ταξί μαζί με τα 4 σκυλιά. Μετά το Μπανγκόκ, πέταξε για Κατάρ και έτσι έφτασε Ευρώπη, στο Άμστερνταμ.
Πριν από λίγες μέρες, στις 13 Ιουλίου, ο Mark ήταν σπίτι του στο Εδιμβούργο, όπου τον περίμενε με ανυπομονησία η μητέρα του Jill.
Η Poppy μαζί του. Είχαν γίνει πλέον αχώριστη. Τα άλλα τρία σκυλάκια υιοθετήθηκαν και αυτά από σπίτια στη Βρετανία.
Πηγή: METRO

Φωτογραφία: Kaitelee Arrowsmith / SWNS.com

K Φωτογραφία: Κaitelee Arrowsmith / SWNS.com

Φωτογραφία Kaitelee Arrowsmith / SWNS.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο