Βρέθηκε παρατημένος, χωρίς να μπορεί να περπατήσει από την ασιτία- Σώθηκε και ψάχνει σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί πλέον η εγκατάλειψη κυνηγόσκυλων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό, όσο και αν αυτό πειράζει και δυσαρεστεί κάποιους, είναι έργο κυνηγού. Τα ζώα χαρακτηρίζονται από αυτούς “εργαλεία”, καθώς τους βοηθούν στο κυνήγι. Τι γίνεται όμως όταν το εργαλείο παύει να είναι χρήσιμο; Δυστυχώς την ξέρουμε την απάντηση. Τη βλέπουμε καθημερινά. Το πετάνε. Το ξεφορτώνονται. Και πάνε για άλλο “εργαλείο”. 

Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων έρχονται πραγματικά σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με κυνηγόσκυλα που έχουν πεταχτεί στα βουνά, που έχουν εγκαταλειφθεί στο πουθενά, έχουν πυροβοληθεί για να πεθάνουν καθώς δεν είναι πια “χρήσιμα”, έχουν κακοποιηθεί, έχουν βρεθεί δεμένα σε δέντρα χωρίς νερό και φαγητό. Δυστυχώς αυτά τα υπέροχα σκυλιά είναι και τα πιο άτυχα.

Ένα τέτοιο ζωάκι είναι και ο Πουά, ο οποίος βρέθηκε στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, παρατημένος, σε άθλια κατάσταση. Ο Πουά δεν μπορούσε να περπατήσει από την ασιτία και την αδυναμία. Πόσες μέρες άραγε βρισκόταν αβοήθητος εκεί… Άλλο ένα “εργαλείο” πεταμένο στο πουθενά. 😢

Οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων όταν τον βρήκαν, νόμιζαν ότι δεν ήταν ζωντανός. Αυτός, εξαντλημένος, τους κούνησε την ουρά και τους άπλωσε το ποδαράκι του. Τα μάτια του ικέτευαν για βοήθεια.

Τον πήραν και τον πήγαν σε κτηνιατρείο για περίθαλψη αλλά και για να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Και σώθηκε. Τα μάτια του πήραν ξανά ζωή.

Ο όμορφος Πουά, όπως τον είπαν, είναι ένα καθαρόαιμο σεττεράκι, 8 περίπου ετών και 17 κιλά.  Ένα υπέροχο και φιλικό σκυλάκι. Γεμάτο αγάπη και αφοσίωση, όπως όλα τα κυνηγόσκυλα.🧡 Και ψάχνει σπίτι. Ψάχνει κάποιον που θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Μια ευκαιρία να ζήσει σαν κανονικό σκυλάκι και όχι σαν “εργαλείο”.

Αν κάποιος τον θέλει, ας μη διστάσει να τον κάνει μέλος της οικογένειάς του. Καλέστε για αυτόν στο 6936 103 202.

ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τη μέρα που τον βρήκαν.   Live | Facebook

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο