Εθελοντές πήγαν και κατάφεραν να βρουν ένα πολύ άρρωστο σκυλάκι που είχε εντοπιστεί σε βουνό της Φωκίδας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έχουμε πει και θα το λέμε συνέχεια ότι χωρίς τους εθελοντές κανένα ζώο δεν θα σωζόταν. Είναι αυτοί που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να βοηθάνε πλάσματα που έχουν ανάγκη. Αυτοί που δεν έχουν αργίες, δεν έχουν ωράριο. Που πάντα είναι εκεί όταν κάποιο άτυχο πλάσμα τους χρειαστεί. Αυτοί που έχουν κάνει τα αυτοκίνητά τους ασθενοφόρα και τα σπίτια τους νοσοκομεία και ξενοδοχεία. Αυτοί που δεν τους μένει ευρώ. Είναι αυτοί που κάνουν τη δουλειά των δήμων, των ανθρώπων των δήμων που πληρώνονται για αυτό.
Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για αυτούς τους ανθρώπους, το έργο των οποίων προβάλλεται ελάχιστα. Είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας. Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός τους.
Τέτοιοι άνθρωποι, όπως μαθαίνουμε από τη Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας, είναι και αυτοί που έκαναν μια δύσκολη διάσωση. Διάσωση ενός ζώου που δεν είχε καμιά ελπίδα να ζήσει. Η Γερμανίδα Caro Schrage, πηγαίνοντας μια βόλτα σε βουνό κοντά στους Δελφούς, εντόπισε ένα σκυλάκι σε άθλια κατάσταση.
Βλέποντάς το εθελοντές από την περιοχή μαζί με τη γυναίκα που το είδε ξεκίνησαν άμεσα την προσπάθειά να το βρουν. Έτσι πήγαν στο σημείο και άρχισαν να ψάχνουν. Το ζώο έπρεπε να μεταφερθεί σε γιατρό.
Και η διάσωση πραγματοποιήθηκε καθώς το βρήκαν και το πήραν. Το σκυλάκι ήταν αδέσποτο, είχε αυτοάνοσο, με πολλά δερματικά, και το φρόντιζε, όπως μπορούσε, κάποιος. Μεταφέρθηκε στην Κόρινθο όπου θα μείνει για θεραπεία. Τα καλά νέα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Το ζώο βρήκε και σπίτι στο εξωτερικό. Μόλις γίνει καλά θα ταξιδέψει για εκεί.
Ένα μεγάλο μπράβο στην αλυσίδα σωτηρίας που στήθηκε από τους εθελοντές. Καλή ζωή να έχει, μακριά από την αδέσποτη ζωή.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο