Ο Ηρακλής βρέθηκε κουταβάκι στα σκουπίδια, έζησε 8 χρόνια σε καταφύγιο και, έστω και τώρα, κάποιος τον αγάπησε και τον πήρε σπίτι του

από Μυρτώ Τζώρτζου
Πολύ συχνά μιλάμε για τα ζώα που ζουν σε κυνοκομεία. Ζώα που, εκτός από τους ανθρώπους, τους εθελοντές, που τα φροντίζουν και τα αγαπάνε, οι περισσότεροι από εμάς τα ξεχνάμε. Δεν τα θεωρούμε αδέσποτα. Όταν ακούμε τη λέξη αδέσποτα, αμέσως έρχεται στο μυαλό μας τα ζώα που ζουν στο δρόμο.
Και όμως! Και τα ζώα των κυνοκομείων είναι αδέσποτα. Και περιμένουν και αυτά ένα μόνιμο σπίτι, μια μόνιμη αγκαλιά. Να φύγουν από το κλουβί, που αν δεν τα πάρει κανείς από εκεί μέσα, θα ζήσουν και πεθάνουν σε αυτό.
Τα ζώα αυτά, όσο και αν φροντίζονται, δεν περνάνε καλά. Είναι στρεσαρισμένα. Πολλά από αυτά είναι μόνιμα λυπημένα. Το βλέπουμε στα μάτια τους. Βγαίνουν βόλτα ελάχιστα. Και κάνουν σαν τρελά όταν τα επισκέπτονται οι εθελοντές. Κανένα ζώο δεν αξίζει αυτή τη ζωή. Που εδώ που τα λέμε δεν είναι ζωή αλλά αργός θάνατος.
Και για αυτό όταν κάποιο από αυτά βρίσκει σπίτι, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας.
Ένα τέτοιο ζωάκι, όπως μαθαίνουμε, από την ομάδα Stray Planet – Αδέσποτος Πλανήτης, είναι και ο σκυλάκος Ηρακλής, ο οποίος ζούσε πολλά χρόνια στο καταφύγιο. Ένας μεγαλόσωμος σκύλος δύσκολα βρίσκει σπίτι. Κανόνας αυτό. Για αυτό και ο Ηρακλής είχε σπίτι ένα κλουβί. Και έβλεπε τον κόσμο μέσα από τα σύρματα. Χαδιάρης και πολύ τρυφερός, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013. Δύο μηνών βρέθηκε με την αδερφή του, Ήρα, στα σκουπίδια. Και τα δύο ζώα είχαν μόρβα.  
Πόσες φορές οι άνθρωποι του Αδέσποτου Πλανήτη δεν έκαναν έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι για αυτόν ώστε να μη ζήσει μέσα σε κλουβί. Όμως δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση. Είπαμε, τα μεγαλόσωμα ζώα δύσκολα υιοθετούνται. Και έτσι ο Ηρακλής παρέμενε στο κλουβί. Και περίμενε. Και τα χρόνια περνούσαν και κανένα νέο.
Και όμως. Τα καλά νέα μπορεί να άργησαν, όμως ήρθαν. Ο Ηρακλής στάθηκε τυχερός καθώς βρήκε επιτέλους ανθρώπους να τον αγαπήσουν και να θελήσουν να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει ευτυχισμένος και με αγάπη. Το κλουβί είναι πλέον παρελθόν. Μια νέα ζωή τον περιμένει.
Ας σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι τα ζώα στα κυνοκομεία “τουλάχιστον έχουν φαγητό και προστασία” που λέμε. Και τι με αυτό; Επειδή τα έχουν αυτά πρέπει να ζουν και να πεθαίνουν σε κλουβί; Χωρίς ποτέ να γνωρίσουν την πραγματική ζωή; Ο Ηρακλής ήταν τυχερός. Εκατοντάδες ζώα δεν είναι.
Για αυτό αν αποφασίσετε να υιοθετήσετε αδέσποτο, κάντε μια βόλτα από τα πάρα πολλά κυνοκομεία της χώρας μας. Εκεί θα βρείτε πραγματικούς θησαυρούς που σας περιμένουν.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο