Λέσβος: Υιοθετήθηκε ο σκυλάκος που είχε βρεθεί με σύρμα στο πόδι του και ακρωτηριάστηκε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Επειδή στη χώρα μας γίνονται καθημερινά αμέτρητες κακοποιήσεις ζώων και επίσης αμέτρητες εγκαταλείψεις, όταν κάποια στιγμή υπάρξει κάτι όμορφο, καλό είναι να το λέμε. Για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει. Γιατί δεν είναι μόνο αυτοί που κάνουν κακό στα ζώα. Που δυστυχώς είναι πολλοί. Υπάρχουν και οι άλλοι, οι εθελοντές φιλόζωοι, οι οποίοι δίνουν καθημερινό αγώνα για να προστατεύσουν όσο μπορούν αυτά τα ανήμπορα πλάσματα που κινδυνεύουν από εμάς.

Μια τέτοια όμορφη είδηση διαβάσαμε και στη σελίδα της “Κιβωτού Μυτιλήνης” (Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων Μυτιλήνης) https://www.facebook.com/Κιβωτος-Μυτιληνη-Kivotos-Mytilene-Greece-192357654340/ όπου αναφέρεται σε ένα πολύ ταλαιπωρημένο αδεσποτάκι που τελικά στάθηκε τυχερό και βρήκε σπίτι. Το όνομά του Λευτέρης.

Ο Λευτέρης βρέθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2020 στο Πέραμα Λέσβου, με ένα σύρμα τυλιγμένο στο πίσω πόδι του, το οποίο ήταν νεκρωμένο. Δυστυχώς ακρωτηριάστηκε στις 24 Φεβρουαρίου. Τον ανέλαβαν οι εθελοντές της Κιβωτού καθώς ο δήμος δεν είχε ξεκινήσει το (υποχρεωτικό) πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Κάτι φυσικά που έπρεπε να είχε κάνει.

Ο πλέον τριποδάκος Λευτέρης πήγε σε σπίτι φιλοξενίας. Η κ. Κωνσταντίνα άνοιξε το σπίτι της για αυτόν και του έδωσε την αγάπη που δεν είχε πάρει. Και μετά από 3 μήνες ο σκυλάκος, πριν από μερικές, μέρες υιοθετήθηκε. Βρήκε το παντοτινό του σπίτι. Εμείς του ευχόμαστε καλή ζωή και γρήγορα να ξεχάσει την περιπέτειά του.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τα ζώα. Όμως χρειάζεται από όλους στήριξη. Αν δεν βοηθήσουμε, δεν θα μπορούν να βοηθήσουν και άλλους Λευτέρηδες. Για αυτό μπείτε στη σελίδα τους, δείτε το έργο τους και συνεισφέρετε όπως μπορείτε.
https://www.facebook.com/Κιβωτος-Μυτιληνη-Kivotos-Mytilene-Greece-192357654340/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο