Λιβαδειά: Υιοθετήθηκε το κουταβάκι που πέταξαν στις γιορτές σε μια πυλωτή μέσα σε ένα κουτί

από Μυρτώ Τζώρτζου
Στο νέο του σπίτι, ευτυχισμένο και προστατευμένο, βρίσκεται πλέον το πανέμορφο κουταβάκι που κάποιοι είχαν πετάξει σε μια πυλωτή μέσα σε ένα κουτί, στη Λιβαδειά, θέλοντας να το ξεφορτωθούν.
Το συμβάν, όπως αναφέρουν οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers, έγινε τις μέρες της Πρωτοχρονιάς.
Το μικρό ήταν τόσο τρομαγμένο που δεν κουνιόταν καθόλου. Σοκαρισμένο που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε στο δρόμο μόνο του, έξω στο κρύο.
Το τι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τέτοιες πράξεις ξέρουμε καλά. Άνθρωποι χωρίς ίχνος αγάπης και ενσυναίσθησης. Άνθρωποι που δείχνουν όλη τους τη σκληράδα σε αθώα πλάσματα. Άνθρωποι που δυστυχώς ζουν δίπλα μας παριστάνοντας κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.
Το μικρούλι ήταν μόλις δύο μηνών και 3,5 κιλά. Οι εθελοντές το ανέλαβαν και ξεκίνησαν να ψάχνουν να του βρουν σπίτι.
Η απίστευτη φατσούλα του δεν το άφησε πολύ να περιμένει. Γιατί, όπως μαθαίνουμε, μια οικογένεια άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της για αυτό, δίνοντάς του μια δεύτερη ευκαιρία.
Έτσι ο μικρούλης από εδώ και πέρα θα ζει με αγάπη και φροντίδα. Θα παίζει και θα χαίρεται την κάθε μέρα, όπως του αξίζει. Και εδώ κολλάει αυτό που λέμε πολύ συχνά σε πολλές περιπτώσεις ζώων: Το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο