Έσωσε αρνάκια από τη σφαγή, έγινε χορτοφάγος και ξεσήκωσε τους εμπόρους κρέατος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας ετοιμάζει ο Silvio Berlusconi, ο οποίος, αν και στα 80 του, δεν θέλει με τίποτα να αποσυρθεί. Αυτές τις μέρες ο  ανακοίνωσε ότι έσωσε 5 αρνάκια από τη σφαγή του Πάσχα και ότι εδώ και ένα χρόνο είναι vegetarian.

Στη συνέχεια μαζί με την 31χρονη σύντροφό του, Francesca Pascale, και την ακτιβίστρια Michela Vittoria Brambilla φωτογραφήθηκε αγκαλιά με αυτά, φιλώντας τα και ταϊζοντάς τα γάλα με το μπιμπερό. Η φωτογράφηση έγινε στην κήπο της έπαυλής του Arcore και με σύνθημα “Προστατέψτε τη ζωή, επιλέξτε ένα χορτοφαγικό Πάσχα”.

Ο Berlusconi εξέπληξε τους φίλους του όταν πριν από ένα χρόνο τους ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να τρώει κρέας.  Κάποιοι μάλιστα δεν τον πίστεψαν. Φαίνεται όμως ότι εκείνος κατάφερε για όλο αυτό το διάστημα μέχρι τώρα να αντισταθεί και να το αντικαταστήσει με άλλες τροφές.

Οι Ιταλοί παραδοσιακά το Πάσχα τρώνε αρνί ή κατσίκι, όμως η κατανάλωσης αυτών των κρεάτων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικής κρίσης.  Οι φωτογραφίες του Berlusconi και το βίντεο υπέρ του χορτοφαγικού τρόπου ζωής ξεσήκωσε τους παραγωγούς και πωλητές κρέατος στη γειτονική χώρα, οι οποίοι κάλεσαν τους διαφημιστές να μποϊκοτάρουν τα κανάλια του. Κάποιος μάλιστα ανέφερε: “Είναι απίστευτο πώς ένας επιχειρηματίας συμβάλλει στην καταστροφή της βιομηχανίας κρέατος, μόνο και μόνο για να τραβήξει στο κόμμα του ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα”.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο