Υιοθετήθηκε ο Άξελ που είχε βρει καταφύγιο σε σχολείο αλλά δεν τον ήθελαν οι γονείς

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το βλέμμα του Άξελ «φωνάζει» ότι είναι ο πιο ευτυχισμένος σκύλος στον κόσμο. Και πώς να μην είναι αφού εδώ και λίγες μέρες ζει στο νέο του σπίτι δίπλα στους δικούς του ανθρώπους που είχαν δει μονάχα μια φωτογραφία του και θέλησαν τη θλίψη που κουβαλούσε στα μάτια του να την μετατρέψουν σε παντοτινή χαρά.

Ο Άξελ δεν είναι πια ο ανεπιθύμητος αδέσποτος σκυλάκος που «κυνηγήθηκε» από τους γονείς μαθητών ενός σχολείου σε χωριό της Ημαθίας όπου είχε βρει καταφύγιο και που τόσο είχε αγαπηθεί από τα παιδιά τους. Κοντά στους μαθητές ο Άξελ ξέχασε τις κακουχίες της αδέσποτης ζωής του και ήταν χαρούμενος στην αυλή του σχολείου, όπου ένιωθε ευπρόσδεκτος και ίσως για πρώτη φορά μέλος μιας μεγάλης οικογένειας.

Κάθε μέρα ο Άξελ καλημέριζε τα παιδιά και τα συνόδευε μέχρι την πόρτα του σχολείου για να τα αποχαιρετήσει κάθε μεσημέρι. Και όλη την υπόλοιπη μέρα και νύχτα τα περίμενε εκεί. Στην αυλή του σχολείου. Ακόμη και με βροχή, με πολύ κρύο ή και χιόνια.

Ο Άξελ όμως «ενοχλούσε» τους κατοίκους του χωριού αλλά και τους γονείς μιας και ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι ακόμα έτοιμο να δεχτεί την εικόνα ενός σκύλου μέσα στις αυλές των ελληνικών σχολείων. Έτσι μια μέρα μπροστά στα μάτια των παιδιών ο Άξελ περισυλλέχθηκε από υπαλλήλους του Δήμου για να τον μεταφέρουν στο κυνοκομείο της πόλης, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμού και έπειτα να επανενταχθεί, προφανώς όμως όχι στην αυλή του σχολείου.

Τα παιδιά με δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρέτησαν και στα πρόσωπά τους φαινόταν η αγωνία για την τύχη του τετράποδου φίλου τους, αν θα είναι ασφαλής κι αν θα τον αγαπάνε. Μάλιστα εκείνη τη μέρα ζωγράφισαν όλα μαζί το πώς οραματίζονται τη νέα ζωή του και έδωσαν από το χαρτζιλίκι τους λίγα χρήματα για να του αγοράσουν τροφή για να τρώει στο κυνοκομείο.

Η δασκάλα τους Κατερίνα Παπαποστόλου, δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), τους υποσχέθηκε πως δε θα τον αφήσει στιγμή από τα μάτια της. Και τήρησε την υπόσχεσή της. Λίγες μέρες μετά ο Άξελ βρέθηκε στα χέρια της Κατερίνας Παπαποστόλου, η οποία τον πήρε από το κυνοκομείο και η ζωή του έμελλε να αλλάξει μια για πάντα. Αρχικά ο καλοκάγαθος σκυλάκος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που έδειξαν ότι είναι υγιέστατος. Στη συνέχεια στειρώθηκε. Έπειτα φιλοξενήθηκε σε πανσιόν της Kynagon Dog Trainers Academy στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης όπου και εκπαιδεύτηκε στα βασικά, αλλά κυρίως εκεί πείσθηκε να ξαναζήσει τη ζωή του από την αρχή αλλά και να προσπαθήσει να ξεπεράσει τις φοβίες του.

Η ιστορία του Άξελ συγκίνησε τη Σοφία Κουτσάκα. Μια και μόνο φωτογραφία του αρκούσε για να «μιλήσουν» στην καρδιά της τα θλιμμένα του μάτια. Άνοιξε το σπίτι και την αγκαλιά της σε αυτό το πλάσμα που το μόνο που ξέρει είναι να δίνει την αγάπη του. «Είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας χαρίσθηκε! Η αγάπη ενός παιδιού και η αγάπη ενός σκύλου σε κάνει πάντα καλύτερο άνθρωπο. Το πολυτιμότερο δώρο είναι η αγάπη, η ανιδιοτελής αγάπη, με πράξεις που δεν υπαγορεύονται από συμφέρον ή προσωπικό όφελος. Για τη ψυχική μας Ανάσταση και ανάταση, τα χέρια μας ας κάνουν μικρές πράξεις αγάπης και όχι μεγάλους σταυρούς», ανέφερε η νέα κηδεμόνας του καλοκάγαθου Άξελ, Σοφία Κουτσάκα. Η υιοθεσία του Άξελ έδωσε χαρά και στους μικρούς μαθητές εκείνου του σχολείου όπου ο Άξελ είχε βρει καταφύγιο για δύο μήνες.

Τα παιδιά συνέχεια ρωτούν για τον τετράποδο φίλο τους που δεν θα ξεχάσουν ποτέ γιατί το μόνο που έχουν να θυμούνται από εκείνον ήταν η αγάπη και η αφοσίωση που τους έδειχνε κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή.

«Καλή ζωή, Άξελ! Καλή ζωή μικρέ πρίγκιπα και μακάρι όλα τα τετράποδα πριγκιπόπουλα αυτού του κόσμου να βρουν το βασίλειό τους, που δεν είναι άλλο από μια αληθινή παντοτινή αγκαλιά από τον άνθρωπο που θα τους αγαπήσει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ» ανέφερε η Κατερίνα Παπαποστόλου, αποχαιρετώντας με τις καλύτερες ευχές τον τετράποδο φίλο των μαθητών της.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο