Πιλότος της American Airlines κατέβασε από το αεροπλάνο τυφλή γυναίκα με το σκύλο της

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια περιπέτεια που δεν θα ξεχάσει εύκολα είχε πριν από λίγες μέρες μια τυφλή γυναίκα από την Πολιτεία Maine των Ηνωμένων Πολιτειών. Η 62χρονη Sue Martin μαζί με το σύζυγό της και το σκύλο-οδηγό της, τον Quan, επιβιβάστηκαν στις αρχές Μαρτίου με τα εισιτήριά τους κανονικά στο αεροπλάνο των αερογραμμών American Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Ουάσινγκτον στο Ντάλας.

Λίγα λεπτά αργότερα η γυναίκα ζήτησε από τα μέλη του πληρώματος να αλλάξει σειρά καθισμάτων ώστε να βρεθεί μεγαλύτερος χώρος για το σκύλο της. Η απάντηση του πληρώματος ήταν αρνητική. Ακούγοντας τους διαλόγους αυτούς ένας επιβάτης της πρώτης θέσης δέχτηκε να παραχωρήσει τη θέση του στη Martin. Την ώρα που εκείνη πήγαινε στη θέση, μέλος του πληρώματος την πλησίασε και της ζήτησε με αυστηρό τρόπο να κατέβει από το αεροπλάνο. Της είπε ότι η εντολή ήταν του πιλότου και λόγος ότι μέσα στο αεροπλάνο η γυναίκα δεν θα ήταν ασφαλής.

Αμέσως ο σύζυγος της Martin πήγε στον πιλότο και τον ρώτησε γιατί ζητάει κάτι τέτοιο. Η απάντησή του ήταν “γιατί μπορώ”. Το ζευγάρι κατέβηκε από το αεροπλάνο, χάνοντας φυσικά την πτήση του. Την επόμενη μέρα έστειλε γράμμα στην αεροπορική εταιρεία δηλώνοντας την οργή του για το ανεπίτρεπτο αυτό συμβάν. Κάτι τέτοιο μάλιστα είναι παράνομο καθώς, σύμφωνα με το νόμο, επιτρέπεται σε κάποιον τυφλό να ταξιδεύει με το σκύλο-οδηγό του.

Απαντώντας η American Airlines αναφέρει: “Ζητούμε εκ των προτέρων συγνώμη για την άσχημη εμπειρία σας σε αεροπλάνο των αερογραμμών μας. Λαμβάνοντας σοβαρά τους ισχυρισμούς σας, έχουμε ήδη ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν. Οι σκύλοι-οδηγοί επιτρέπονται στις πτήσεις μας”.

Η Martin μίλησε τηλεφωνικά και με κάποια μέλη από πλήρωμα, οι οποίοι αρνήθηκαν το συμβάν λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο