Υπερδιπλασιάστηκαν φέτος οι δαπάνες για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ολοκληρώθηκε και φέτος ο διαγωνισμός για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της Μυκόνου, με το ποσό της δαπάνης που πρόκειται να διατεθεί να ανέρχεται στις 73.800 ευρώ. Σύμφωνα με το http://cyclades24.gr/2016/09/dimos-mykonou-dapani-diaxeirisi-adespotwn/ η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:
Με τη συμβολή της φιλοζωικής οργάνωσης τα αδέσποτα θα οδηγούνται στο ιδιωτικό κτηνιατρείο της κυρίας Αθηνάς Τσοκάνα, ανάδοχο του διαγωνισμού, το οποίο διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει προσωρινά και για εύλογο χρονικό διάστημα τα προς περίθαλψη ζώα, μέχρι την αποθεραπεία τους.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιούνται ανά περίπτωση οι εξής ενέργειες:

Στείρωση, έλεγχος, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, παρακολούθηση, νοσηλεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που έχουν περισυλλεχθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του νόμου.
Οι παραπάνω ενέργειες είναι εξαιρετικής σημασίας για το ζώο αλλά και για τον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα:

Εξασφαλίζεται η υγεία του αδέσποτου ζώου.
Εξαλείφονται τα επιθετικά φαινόμενα.
Επιτυγχάνεται ένας αριθμητικά διαχειρίσιμος αδέσποτος πληθυσμός ο οποίος συνεπάγεται: Λιγότερα ατυχήματα από αδέσποτα. Καθαρότερο οικιστικό περιβάλλον. Ένας υγιής, μικρός σε αριθμό και φροντισμένος αδέσποτος πληθυσμός σκύλων και γάτων είναι ένα ευχάριστο θέαμα καταρχάς για τους ίδιους τους κατοίκους μιας περιοχής αλλά και για τον οποιονδήποτε ξένο επισκέπτη της χώρας μας.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε ικανοποιημένος που θα συνεχιστεί και φέτος με ακόμα μεγαλύτερη ένταση η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, λόγω της δαπάνης που εξασφαλίστηκε.

Ο Δήμος θα συνεχίσει τις δράσεις του, που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου, ενώ είναι δεδομένη η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση της φιλοζωικής δραστηριότητας του νησιού.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο