Υπέροχο: Μαθητές σχολείου έφτιαξαν προσθετικό πόδι για τρίποδο σκυλάκι

από Μυρτώ Τζώρτζου
dog prosthetic leg

O Bentley είναι ένα σκυλάκι, ράτσας golden retriever, ο οποίος έχει τρία ποδαράκια. Σε λίγες μέρες όμως, θα αποκτήσει το καλύτερο δώρο, ένα προσθετικό πόδι το οποίο δημιουργήθηκε με μεγάλη αγάπη. Και αυτό γιατί σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους μαθητές ενός σχολείου, του Providence Day School, στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο σκύλος είναι μιας καθηγήτριας των παιδιών, της Ashley Liberto, η οποία τον έχει από τότε που ήταν κουταβάκι, πριν από 8 χρόνια. Ο Bentley ήταν πολύ δραστήριο ζώο και του άρεσαν τα παιχνίδια. Πριν όμως από λίγο καιρό η Ashley είδε αλλαγή στη συμπεριφορά του και ένα μικρό πρόβλημα στο περπάτημα. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αρχικά ο κτηνίατρος θεώρησε ότι το ζώο είχε αρθρίτιδα όμως μετά από ακτινογραφία, μαγνητική και βιοψία ήρθαν τα άσχημα νέα. Ο Bentley είχε καρκίνο (σάρκωμα μαλακών οστών) και θα έπρεπε να ακρωτηριαστεί το ένα του ποδαράκι.

Ευτυχώς η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο Bentley έμεινε με τρία ποδαράκια. Όπως, όπως θα πει η Liberto, αμέσως προσαρμόστηκε και συνέχισε να κάνει ότι έκανε και πριν, με τρία πόδια αυτή τη φορά αλλά με την ίδια χαρά.

Η Liberto άρχισε να συμμετέχει σε ομάδες ανθρώπων που είχαν τρίποδα ζωάκια για να μάθει για την προοπτική τοποθέτησης προσθετικού ποδιού. Οι τιμές όμως ήταν απαγορευτικές. Έτσι απευθύνθηκε σε κάποιους μαθητές που είχε στο παρελθόν στο σχολείο Providence Day School.

Το σχολείο έχει μάθημα που επικεντρώνεται στη σχεδίαση από υπολογιστή κάποιων πραγμάτων με τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing). Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) είναι μια μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Στην τρισδιάστατη εκτύπωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικού, κυρίως κεραμικά και πολυμερή.

Και το όλο εγχείρημα ξεκίνησε. Η τάξη χωρίστηκε σε μικρές ομάδες για να βρουν αρχικά κάποια σχέδια. Μετά από λίγες εβδομάδες είχαν καταλήξει στο σχέδιο. Ο Bentley θα έπαιρνε το καλύτερο δώρο. Και το προσθετικό ποδαράκι έγινε. Θέλει κάποιες μικρές τροποποιήσεις και όλα θα είναι έτοιμα. Ο όμορφος Bentley θα έχει λοιπόν το καλύτερο δώρο του κόσμου, φτιαγμένο με αγάπη από παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο