Ζαχάρω Ηλείας: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η σκυλίτσα που βρέθηκε δεμένη με αλυσίδα και κοκαλιασμένη

από Μυρτώ Τζώρτζου
κακοποίηση
Μια κοκαλιασμένη από την ασιτία σκυλίτσα εντόπισαν αυτές τις μέρες στη Ζαχάρω Ηλείας δύο γυναίκες από την Αυστρία που κάνουν διακοπές στην Ηλεία.
Σύμφωνα με τους εθελοντές της Νοιαζομαι Φιλοζωικη Κρεστενων οι δύο γυναίκες επικοινώνησαν άμεσα με τις Αρχές και με τη φιλοζωική.
Αναλυτικά το μήνυμα από τη Φιλοζωική των Κρέστενων:
«Κάθε μέρα έχουμε και μια “έκπληξη”.
Κάθε μα κάθε μέρα θα υπάρχει ένα περιστατικό που θα μας αφήσει άφωνους κυριολεκτικά.
Πριν λίγες ώρες δεχτήκαμε τηλεφώνημα από δύο κυρίες από την Αυστρία που ήρθαν στη Ζαχάρω του Νομού Ηλείας για διακοπές.
Ακριβώς απέναντι από την παραλία της περιοχής ένα θηλυκό σκυλί ράτσας Boxer δεμένο με χοντρή αλυσίδα. Για την ακρίβεια ένα δείγμα σκυλιού καθώς το ζώο είναι κυριολεκτικά κόκκαλα και δέρμα. Όταν το σηκώσαμε για να το πάρουμε, η αλυσίδα του ήταν πιο βαριά από το ίδιο.
Καλέσαμε άμεσα την αστυνομία και αυτή τη στιγμή είμαστε στο τμήμα. Το σκυλί είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να σταθεί όρθιο και δεν είμαστε σίγουροι αν θα τα καταφέρει καθώς είναι ένα βήμα πριν το κώμα. Είμαστε στο δρόμο για τον κτηνίατρο και θα σας ενημερώσουμε.
Αυτό που αναρωτιόμαστε… τόσος κόσμος, τόσοι άνθρωποι περνάνε καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο…Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, κανένας δεν ρώτησε, κανένας δεν απόρησε. Μόνο δύο κυρίες που ήρθαν από την Αυστρία για να “απολαύσουν” τις ομορφιές του τόπου μας!!!
Αυτός είναι ο τόπος μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας, αυτοί είμαστε!!
Η σκυλίτσα θα χρειαστεί νοσηλεία. Τα έξοδά μας είναι τεράστια. Ακόμη και 1€ για μας είναι πολύτιμο για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδά της.»
Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Συλλόγου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην Τράπεζα Πειραιώς:
5531-093883-962 EUR
ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962
Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»
Η σκυλίτσα, την οποία ονόμασαν Νίκη, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και η τελευταία ενημέρωση των εθελοντών είναι αυτή:
«Νέα για τη μικρή Νίκη.
Χθες το βράδυ χειροτέρεψε και πιστέψαμε ότι τη χάνουμε. Με τεράστια προσπάθεια ο κτηνίατρος κατάφερε να την κρατήσει στη ζωή. Η κατάσταση όμως του ζώου είναι πολύ δύσκολη και κρίσιμη. Πάλεψε Νίκη …. μη δώσεις τη χαρά σε όλους αυτούς που σε είχαν αλλά και που σε έβλεπαν τόσον καιρό σε αυτό το χαλι και δεν μίλαγαν. Έλα κορίτσι μου, σου αξίζει να ζήσεις.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο