Ζευγολατιό Μεσσηνίας: Εθελόντρια έφτιαξε έναν υπέροχο χώρο για τις γατούλες που διασώζει από τους δρόμους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αν ρωτήσει κανείς ένα φιλόζωο εθελοντή, που ασχολείται ενεργά με τα αδέσποτα, ποιο είναι το όνειρό του, η απάντηση είναι γνωστή. Να κερδίσει χρήματα ώστε να μπορέσει να φτιάξει ένα καταφύγιο ή έναν άλλο χώρο για να σώσει όσα περισσότερα ζώα μπορεί. Να μαζέψει τυφλά, άρρωστα, με τρία πόδια, ανάπηρα και να τους δώσει μια ευτυχισμένη ζωή με πολλή φροντίδα και πολλή αγάπη.

Δυστυχώς το όνειρο αυτό παραμένει άπιαστο όνειρο για σχεδόν όλους. Και λέμε σχεδόν γιατί υπάρχουν και εκείνοι που θα τα καταφέρουν. Ελάχιστοι αλλά υπάρχουν. Και η χαρά μας είναι μεγάλη που τα κατάφεραν, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο ζωάκια. Που θα σώσουν ζωάκια και θα τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Ένας τέτοιος άνθρωπος με αγάπη για τα ζώα και όρεξη για προσφορά, είναι και μια εθελόντρια από το Ζευγολατιό Μεσσηνίας, η Maria Fotaki. Η Μαρία ξεκίνησε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Και το έκανε. Δημιούργησε έναν υπέροχο χώρο για αδέσποτες γατούλες.

Οι φωτογραφίες από αυτόν το χώρο είναι υπέροχες. Η ίδια γράφει:« Catio για τις γατούλες στο Ζευγολατιό. Από τους δρόμους της Καλαμάτας στην ασφάλεια της φύσης.»

Γατούλες σούπερ τυχερές, χαλαρές, αραγμένες, προστατευμένες σε έναν πραγματικό παράδεισο. Με τα μαξιλάρια τους, τα κρεβάτια τους, τα ονυχοδρόμιά τους, τα παιχνίδια τους, all exclusive. Σαν να κάνουν διακοπές σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Ένας χώρος, γατοχώρος για την ακρίβεια, φτιαγμένος με πολλή αγάπη και μεράκι.

Τα cat patio ή αλλιώς catio είναι δημοφιλή στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια ειδική κατασκευή, που συχνά μοιάζει σαν κλειστή βεράντα, και ξετρελαίνει τις γάτες. Έτσι την έχετε μέσα στο σπίτι αλλά και …έξω. Οι περισσότερες από αυτές τις κατασκευές έχουν πορτάκι (pet door) ή κάποιο άλλον τρόπο για να μπαινοβγαίνει η γατούλα μέσα και έξω από το σπίτι. Είναι απολύτως προστατευμένη από αυτοκίνητα και άλλους κινδύνους και θα νιώθει και ότι βρίσκεται στη φύση.

Εμείς δεν έχουμε παρά να πούμε ένα μεγάλο μπράβο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε και εδώ:

Catio: Το πιο έξυπνο δώρο για τη γατούλα σας που δεν φανταζόσασταν ότι χρειάζεται – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο