Ζωγράφου: Διέσωσαν μωρό γατάκι που είχε πέσει μέσα σε υδρορροή 4 μέτρων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλη μία επιτυχημένη διάσωση έκαναν οι εθελοντές της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, οι οποίοι διέσωσαν ένα μωρό γατάκι που είχε πέσει σε υδρορροή στην περιοχή Ζωγράφου.

Αφού πρώτα ήρθα σε επαφή με τον άνθρωπο του σπιτιού που είχε τη συγκεκριμένη υδρορροή, πήγαν στο σημείο. Εκεί αντίκρισαν ένα σωλήνα σε μια πίσω αυλή 8 cm και βάθους 4 συν μέτρων.

Το μωρό το έβλεπαν από πάνω με χρήση φακού. Δειλά δειλά αυτό τους κοιτούσε και εξαφανιζόταν παλι στον οριζόντιο σωλήνα που υπήρχε εκεί που είχε πέσει.

Όπως περιγράφουν οι ίδιοι το άνοιγμα ήταν μικρό και η πρώτη απόπειρα με σπαστά κοντάρια και χρήση θηλιάς ήταν αποτρεπτική καθώς έχαναν την οπτική επαφή με το ζώο εντελώς.

Ξεκίνησαν με δεύτερη ρίψη διπλής ελεγχόμενης θηλιάς δυο άκρων και μετά από πολλή ώρα τα κατάφεραν. Έπιασαν το γατάκι περνώντας του γύρω από το σώμα του την αυτοσχέδια θηλιά.

Σιγά σιγά και με προσεκτικές κινήσεις επανέφεραν το μικρό προς τα πάνω. Και μάλιστα και το ίδιο είχε την αίσθηση ότι κάτι καλό του συμβαίνει αφού βοηθούσε και εκείνο τον εαυτό του πιάνοντας τη σωλήνα με τα νυχάκια του σκαρφαλώνοντας.

Στο σημείο περίμενε η μαμά του μαζί με το αδελφάκι του. Αφού έφαγε πάρα πολύ γιατί πεινούσε, αφέθηκε στην αυλή μαζί με την οικογένειά του.
Η ομάδα σφράγισε το σημείο που έπεσε το ζώο μέσα προς αποφυγήν παρόμοιου συμβάντος.

Εθελοντής που ανέλαβε το περιστατικό: Βαγγελης Σ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο