Αίγινα: Αλογάκι σέρνει την άμαξα κουτσαίνοντας- Και το χτυπάνε και με το καμουτσίκι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα ιπποειδή, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι από τα πιο βασανισμένα και κακοποιημένα ζώα. Λίγοι μιλούν για αυτά και ακόμα πιο λίγοι παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Αυτό που γίνεται ειδικά στα νησιά μας είναι εξωφρενικό. Σαντορίνη,Ύδρα, Αίγινα αλλά και αλλού τα ζώα αυτά είναι τα πιο σκληρά εργαζόμενα πλάσματα. Κουβαλούν ανθρώπους, κουβαλούν μπάζα και σκουπίδια, κάνουν μεταφορές και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ακόμα και όταν είναι άρρωστα, πληγωμένα ή γέρικα. Κανείς φυσικά δεν τηρεί τη νομοθεσία και κανείς δεν κάνει έλεγχο.

Όμως είμαστε συνένοχοι και εμείς σε όλη αυτή τη βαναυσότητα. Αν εμείς οι ίδιοι δεν επιλέγαμε βόλτα με αυτά, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Όσο υπάρχει ζήτηση τόσο θα υπάρχει και προσφορά. Και θα συνεχίζεται το μαρτύριο των υπέροχων αυτών πλασμάτων που σε καμία περίπτωση δεν γεννήθηκαν για να είναι οι υπηρέτες του ανθρώπου.

Το περιστατικό με το αλογάκι που βλέπουμε στις πιο κάτω φωτογραφίες δημοσίευσε η Sofia Tsimerkou. Και είναι από την Αίγινα. Όπως αναφέρει, το συγκεκριμένο αλογάκι έχει πρόβλημα στο πίσω αριστερό του πόδι. Το αφεντικό του, αδιάφορο παντελώς και προκλητικό επίσης, το χρησιμοποιεί, χωρίς να νοιάζεται για τον πόνο που του προκαλεί, κερδίζοντας εις βάρος του. Σέρνει την άμαξα κουτσαίνοντας. Και όταν δεν αντέχει, ο άνθρωπος που το έχει το χτυπάει με το καμουτσίκι.

Εμείς δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες μήπως και συγκινηθεί κάποιος από τις Αρχές στο νησί να κάνει έναν έλεγχο. Να δει κατά πόσο μπορεί το ζώο να κάνει αυτή τη δουλειά και αν χρειάζεται γιατρό.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο