Δείτε την κινηματογραφική διάσωση ενός αδέσποτου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για πάνω από δύο χρόνια ο σκύλος, τον οποίο είχαν ονομάσει Houdini, ζούσε στο λιμάνι San Pedro, στο Λος Άντζελες. Οι υπάλληλοι εκεί τον πρόσεχαν και τον τάιζαν. Κανείς όμως δεν μπορούσε να τον πλησιάσει καθώς ήταν ιδιαίτερα φοβικός και καχύποπτος με τους ανθρώπους.

Η γνωστή φιλοζωική οργάνωση “Hope for Paws” αποφάσισε να τον πάρει από τους δρόμους. Δεν είχε φανταστεί όμως πόσο δύσκολη θα ήταν η διάσωσή του. Το λιμάνι είναι μεγάλο και ο σκύλος θα μπορούσε να διαφύγει από παντού. Επίσης υπάρχουν αμέτρητα μέρη που μπορεί να κρυφτεί. Πριν μάλιστα από 6 μήνες είχε ξαναγίνει προσπάθεια να πιαστεί αλλά ξέφυγε από μια παγίδα που τους είχαν στήσει.

Επτά εθελοντές έδωσαν ραντεβού στο λιμάνι. Έκλεισαν τις πιθανές εξόδους διαφυγής με προσωρινούς φράχτες και δίχτυα και ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσης. Ο Houdini όμως κατάφερε και το έσκασε.

Την επόμενη μέρα ήρθαν 10 εθελοντές. Μόλις τους είδε άρχισε να τρέχει. Αυτή τη φορά όμως είχαν έρθει με πιο πολλούς φράχτες και δίχτυα για να κλείσουν τα περισσότερα μέρη. Μετά από μια κινηματογραφική επιχείρηση ο Houdini πιάστηκε. Στην αρχή ήταν απίστευτα φοβισμένος αλλά μετά χαλάρωσε. Αυτή πιθανόν να ήταν η πρώτη φορά που ένιωσε αγάπη και στοργή.

Τις επόμενες μέρες ο σκύλος περιθάλπτηκε στο καταφύγιο και έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις σε κτηνίατρο. Και τελικά στάθηκε τυχερός καθώς βρέθηκε σπίτι που τον υιοθέτησε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο