Η κουκουβάγια του Harry Potter εγκαταλείφθηκε και ζει σε άθλιες συνθήκες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν είναι λίγα τα κινηματογραφικά έργα αλλά και οι τηλεοπτικές σειρές που χρησιμοποιούν ζώα στα γυρίσματά τους. Οι παιδικές και εφηβικές ταινίες είναι οι πρώτες από αυτές. Έχει όμως ποτέ αναρωτηθεί κανείς ποιο είναι το μέλλον αυτών των ζώων όταν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα; Μπορεί και κανείς.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (myrto1@hotmail.com)

Μια έρευνα που έγινε αποκάλυψε δυστυχώς την άσχημη κατάληξη των περισσότερων από αυτά τα ζώα. Ζώα που χαρακτήρισαν έργα και σειρές, ζώα που αγαπήθηκαν από το κοινό, ζώα που δεν είχαν την τύχη και την προστασία που θα έπρεπε.

Ένα από αυτά τα υπέροχα πλάσματα είναι μια από τις κουκουβάγιες που είχε και ο παιδικός ήρωας Harry Potter, με το όνομα Crash. Αφού η Crash διεκπεραίωσε το σκοπό της εγκαταλείφθηκε εντελώς στη μοίρα της και σήμερα ζει στην αιχμαλωσία. Σύμφωνα λοιπόν με την PETA, η οποία μίλησε με κάποιον από εργάζεται στο καταφύγιο που είναι το πουλί, εκτός από τις άθλιες συνθήκες που ζει η Crash, υποσιτίζεται και δεν της παρέχεται καμιά περίθαλψη.

Την ίδια τύχη είχαν και άλλα ζώα- σταρ που εμφανίστηκαν στους “Πειρατές της Καραϊβικής”, στην ταινία “College Road Trip” και “Benji” αλλά και στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Game of Thrones”. Γάτες, γουρουνάκια, σκυλιά, άλογα, περιστέρια που αντί οι υπεύθυνοι των καταφυγίων να βρουν υιοθεσίες για αυτά, όπως έπρεπε να κάνουν, τα κρατάνε σε βρώμικα κλουβιά, με ελάχιστο φαγητό και νερό.

Πολλά μάλιστα από αυτά εμφανίζονται και σε άλλες παραγωγές. Άνθρωποι που γνωρίζουν κάνουν λόγο για κακοποίηση αυτών των ζώων στα γυρίσματα. Υπάρχουν περιπτώσεις που ζώα έμειναν νηστικά μέρες για να αδυνατίσουν, άλλα έμειναν σε φοβερό κρύο ή σε μεγάλη ζέστη και άλλα που δεν άντεξαν και πέθαναν στα γυρίσματα. Ένας γνωστός μάνατζερ αποκάλυψε ότι το καγκουρό που έπαιζε στην ταινία της οποίας ήταν υπεύθυνος έπεσε στα γυρίσματα και έσπασε το σαγόνι του. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να φάει και να πεθάνει.

Δυστυχώς τις περισσότερες φορές πίσω από το λαμπερό και μαγικό κόσμο των ταινιών του Hollywood, τα πράγματα δεν είναι ούτε λαμπερά ούτε μαγικά.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο