Σκυλίτσα που σώθηκε από αγορά κρέατος στη Νότια Κορέα κοιμάται όρθια γιατί δεν γνωρίζει άλλον τρόπο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η ιστορία μια σκυλίτσας, της Harriet, η οποία σώθηκε από μια αγορά κρέατος σκύλου στη Νότια Κορέα κάνει αυτές τις μέρες το γύρο του κόσμου.

Η Harriet έφτασε σε καταφύγιο στη Φλόριντα εξαντλημένη και ένα βήμα πριν από το θάνατο. Οι συνθήκες που ζούσε μαζί με άλλα 200 σκυλιά στο μέρος που προοριζόταν για φαγητό, ένα άθλιο κλουβί στην πόλη Wonju της Νότιας Κορέας, ήταν άθλιες. Σκοτάδι, παγωνιά και απίστευτη εξαθλίωση. Δεν ήξερε ούτε να κοιμάται αλλά και ούτε να ξαπλώνει. Ήταν απίστευτα θλιμμένη και με έναν απροσδιόριστο τρόμο στα μάτια της που συγκλόνιζε όποιον ερχόταν σε επαφή μαζί της.

“Τα ζώα εκεί κακοποιούνται απίστευτα. Συχνά γδέρνονται ζωντανά για το δέρμα τους” θα πει στη διαδικτυακή σελίδα “The Dodo” ο Nash McCutchen, μέλος της γνωστής εθελοντικής οργάνωσης Human Society.

Η Harriet όμως και 13 άλλα σκυλάκια στάθηκαν τυχερά καθώς διασώθηκαν από την οργάνωση και μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο Humane Society of Tampa Bay στη Φλόριντα.

Οι πρώτες μέρες της Harriet στο καταφύγιο ήταν συγκλονιστικές και δεν μπορεί να τις φανταστεί κανείς. Η σκυλίτσα δεν μπορούσε να κάτσει ούτε να ξαπλώσει καθώς δεν είχε ποτέ μάθει. Και για αυτό κοιμόταν όρθια. Το βίντεο που ακολουθεί και έχει γίνει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα viral δείχνει έναν από τους εθελοντές του καταφυγίου, τη Leslie Menichino, να προσπαθεί να μάθει τη Harriet να ξαπλώνει στο δικό της κρεβάτι. “Υπέφερε από όσα είχε περάσει. Δεν ήξερε ότι μπορούσε να χαλαρώσει σε ένα χώρο μόνη της. Δεν ήξερε να ξαπλώνει. Δεν είχε ξαναδεί κουβέρτα ή κρεβάτι και τα φοβόταν. Δυστυχώς τα ζώα που διασώζονται από εκεί ζουν σε πανικό για πολύ καιρό. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχει κάτι καλό είναι για αυτά. Ότι ένα κρεβάτι, για παράδειγμα, είναι κάτι φυσιολογικό για ένα σκυλάκι” θα γράψει η ίδια στη σελίδα της στο facebook.

https://www.youtube.com/watch?v=P9tNrLpQMEM

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο