Φιλόζωοι προσέφεραν 672 κιλά τροφής, φάρμακα και κουβέρτες για τα αδέσποτα της Πάρνηθας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στο Πυροφυλάκειο Καισαριανής συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου δεκάδες φιλόζωοι μαζί με τους τετράποδους φίλους τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας του «Penny Marathon» να συμμετάσχουν στο 2ο περίπατο «Walk for Paws» σε ανοιχτούς δασικούς δρόμους του Υμηττού με κύριο σκοπό να συγκεντρωθούν τροφές και είδη πρώτης ανάγκης για τ’ αδέσποτα ζώα που ζουν σε δύσκολες συνθήκες στην Πάρνηθα και στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής προς τα Δερβενοχώρια.

Οι φιλόζωοι έφεραν μαζί τους εκτός από πλατιά χαμόγελα και καλή διάθεση, τσάντες γεμάτες τροφές, φάρμακα, κολάρα, κουβέρτες και κρεβατάκια, τα οποία πρόσφεραν στην ομάδα Penny Marathon για να καλυφθούν αρκετές από τις αυξημένες ανάγκες των αδέσποτων που διαβιούν στις παραπάνω περιοχές. Αρκετοί ήταν όμως και οι φιλόζωοι που ενώ δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στο 2ο περίπατο «Walk for Paws» φρόντισαν να στείλουν έγκαιρα την προσφορά τους συμβάλλοντας σ’ αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων της Πάρνηθας και της ευρύτερης περιοχής της Φυλής προς τα Δερβενοχώρια.

Και η ομάδα «Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων» (Ζω.Ε.Σ.) πρόσφερε συνολικά 90 κιλά ξηρά τροφή για τ’ αδέσποτα ζώα (80 κιλά για σκύλους και 10 κιλά για γάτους) καθώς και κονσέρβες.

Η ομάδα «Penny Marathon» ευχαριστεί όλους τους φιλόζωους που  συμμετείχαν μαζί με τα σκυλάκια τους στο 2ο περίπατο «Walk for Paws» και στέκονται αρωγοί σε κάθε της προσπάθεια, που έχει σκοπό την προσφορά στ’ αδέσποτα της χώρας μας. «Χάρη σε εσάς, θα χορτάσουν κοιλίτσες και θα ζεσταθούν ταλαιπωρημένα αδέσποτα κορμάκια» αναφέρουν με συγκίνηση τα μέλη της ομάδας «Penny Marathon» και διοργανωτές του 2ου περιπάτου «Walk for Paws».

Ειδικότερα συγκεντρώθηκαν 650 κιλά ξηρά τροφή για σκύλους, 14,5 κιλά ξηρά τροφή για γάτες, πάρα πολλές λιχουδιές, 7,5 κιλά ρύζι και μακαρόνια για σκύλους, φάρμακα (12 αμπούλες αποπαρασίτωσης, 2 σπρέι και 2 κολλάρα αποπαρασίτωσης, vibramycin, zylapour), 41 κουβέρτες, ένα πάπλωμα, 4 υφασμάτινα κρεβατάκια, 37 κολάρα κι ένα πακέτο με φυσιολογικούς ορούς

Οι φιλόζωοι παρέα με τα σκυλάκια τους απόλαυσαν τη διαδρομή μέσα από τους πανέμορφους δασικούς δρόμους του Υμηττού και ανανέωσαν το ραντεβού τους στον 3ο περίπατο «Walk for Paws» που όπως υποσχέθηκε η ομάδα του «Penny Marathon» θα πραγματοποιηθεί μόλις ο καιρός το επιτρέψει. «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους σας και φυσικά ανανεώνουμε το ραντεβού μας μέχρι την επόμενη φορά! Γιατί όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε πολλά» αναφέρουν τα μέλη της ομάδας «Penny Marathon».

Φωτογραφίες: Lepet Photography

https://istoriesadespoton.gr/

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο