Σαουδάραβας πρίγκιπας ναύλωσε αεροπλάνο για τα 80 γεράκια του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί να μεταφέρει 80 γεράκια μέσα σε ένα αεροπλάνο; Κανείς φυσικά. Γιατί απλά δεν θα τον άφηναν. Εκτός και αν ήταν ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, οποίος θα μπορούσε να αγοράσει τις μισές θέσεις για αυτόν και μόνο το λόγο. Ποιοι θα κάθονταν στις υπόλοιπες θέσεις; Άλλοι Σαουδάραβες πολίτες αλλά και τουρίστες.

Η φωτογραφία που ακολουθεί ανέβηκε στο Reddit από ένα χρήστη με το ψευδώνυμο lensoo, ο οποίος είπε ότι του την έστειλε ένας φίλος του πιλότος. Τα φτερά τους, όπως θα δείτε, είναι δεμένα για να μην μπορούν να πετάξουν.

Η μεταφορά γερακιών ή παρόμοιων πουλιών με αεροπλάνο, κατά προτίμηση των αερογραμμών Qatar Airways, στη Μέση Ανατολή είναι συνηθισμένο φαινόμενο και γίνεται συνήθως από πάμπλουτους πρίγκιπες. Τα περισσότερα από αυτά κάθονται στην οικονομική θέση και οι τιμές είναι από 100 μέχρι 600 ευρώ το πουλί.

Σύμφωνα με τον χρήστη που έκανε την ανάρτηση, τα πουλιά- επιβάτες χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στο κυνήγι.
Σημειώνεται πως τα γεράκια είναι το εθνικό πτηνό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και σύμφωνα με το Atlas Obscura στη χώρα υπάρχει δυνατότητα να έχουν και το δικό τους διαβατήριο -τριετούς διάρκειας- το οποίο επιτρέπει στα πουλιά να ταξιδεύουν σε Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Κατάρ, Ομάν, Σαουδική Αραβία, Πακιστάν, Μαρόκο, Συρία. Ταξιδεύουν καταλαμβάνοντας μια αεροπορική θέση και τοποθετούνται επάνω σε ένα ύφασμα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο