Γιατί πρέπει να αγαπάμε τα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα υπέροχο βίντεο για τον πλανήτη, τον άνθρωπο και τα ζώα, ανέβασε στο youtube ένας Ιρλανδός, o Patrick Corr. Ο Corr έχει γίνει γνωστός στα social media λόγω του τυφλού του γατούλη, του Stevie. Οι δυο τους πηγαίνουν συχνά πεζοπορία στο δάσος και ο Corr δημοσιεύει τα βιντεάκια από τις περιπέτειές τους.

Το βίντεο που έχει τίτλο “We are Earthlings” αναφέρει ότι μπορεί εμείς οι άνθρωποι να είμαστε 7 εκατομμύρια, όμως είμαστε καλό είναι να γνωρίζουμε ότι είμαστε μειονότητα καθώς οι υπόλοιποι ζωντανοί οργανισμοί είναι 8,7 εκατομμύρια.

Αυτοί βέβαια οι οργανισμοί μειώνονται με μεγάλη ταχύτητα, καθώς ο άνθρωπος κάνει τα πάντα για αυτό. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, ο πληθυσμός των ζώων μειώθηκε κατά 53% λόγω μόλυνσης, αποψίλωσης δασών, υπερπληθυσμού, κλιματικής αλλαγής και άλλων ανθρώπινων παραγόντων.

Οι αριθμοί δείχνουν την αλήθεια των πράξεών μας. Τα ζώα είναι οι φίλοι μας, οι γείτονές μας, η οικογένειά μας. Οφείλουμε να τα αγαπάμε, να τους συμπεριφερόμαστε με αγάπη, συμπόνοια και σεβασμό. Δείτε το βίντεο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο