Μηνύουν την κυβέρνηση επειδή τα κλουβιά ζωολογικού κήπου είναι δίπλα στο σπίτι τους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αγωγή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και του Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κατέθεσε οικογένεια, η οποία κατοικεί στην περιοχή των Αγίων Τριμιθιάς, σε οικία που βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από τον ζωολογικό κήπο Melios Zoo Park, ο οποίος φιλοξενεί άγρια ζώα, όπως λιοντάρια, τίγρεις και λύγκες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέδειξε χθες το θέμα η εφημερίδα «Πολίτης», η αίτηση καταχωρίσθηκε στις 7 Μαρτίου 2017, ενώ η τρίτη Ιουλίου ορίστηκε ως η ημερομηνία για έκδοση περαιτέρω οδηγιών. Η αγωγή στηρίζεται στο ότι ο αυτός που έκανε την αγωγή, μαζί με τη σύζυγό του και το 13χρονο παιδί τους διαμένουν σε οικία, η οποία γειτνιάζει με τον ζωολογικό κήπο (η απόσταση δεν ξεπερνά τα 55 μέτρα), ενώ τα κλουβιά στα οποία φιλοξενούνται πέντε λιοντάρια και δύο τίγρεις απέχουν μόλις 40 μέτρα από το σπίτι. Συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, σε μια προσπάθεια εξακρίβωσης της αλήθειας, μετέβη χθες στην περιοχή, και διαπιστώθηκε ότι όντως η οικία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον ζωολογικό κήπο, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο σε περίπτωση που κάποιο ζώο φύγει από τον χώρο φύλαξής του.

Σημειώνεται ότι με την αγωγή ζητείται από τον Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ως αρμόδια Αρχή, να προβεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αφενός, στην επανεξέταση και, αφετέρου, στην αναστολή και ανάκληση της παράνομης, όπως αποκαλείται στην αγωγή, άδειας λειτουργίας του ζωολογικού κήπου Melios Zoo.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας, για να εξεταστεί το εν λόγω ζήτημα, ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης υποσχέθηκε την απαγόρευση εισαγωγής άλλων ζώων από το Melios Zoo Park, ενώ τόνισε ότι θα εύρισκε τρόπο ώστε να ελευθερωθούν τα ζώα αυτά. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, το Melios Zoo Park έχει προχωρήσει ήδη σε νέες εισαγωγές ζώων, ενώ κατασκευάζονται και νέα κλουβιά.

Πηγή: http://www.petsonly.gr/

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο