Μέχρι τις 31 Μαρτίου ο δεύτερος διαγωνισμός παιδικής ζωγραφιάς

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο δεύτερος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφιάς ή σχεδίου που διοργανώνει η φιλοζωική ομάδα «Penny Marathon». Η ζωγραφιά που θα κερδίσει στο διαγωνισμό θα τυπωθεί πάνω στα μπλουζάκια των δρομέων που θα λάβουν μέρος στον μαραθώνιο αγώνα δρόμου Penny Marathon που θα πραγματοποιηθεί και φέτος με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να συγκεντρώσει χρήματα που θα διατεθούν για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά από 6 έως 12 χρόνων στην Ελλάδα, την Αυστραλία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Οι τρεις πρώτες ζωγραφιές ή σχέδια που θα επιλεχτούν θα πάρουν βραβείο και η πρώτη θα τυπωθεί στα βαμβακερά μπλουζάκια του Penny Marathon για το 2017. Η ζωγραφιά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις λέξεις «Penny Marathon» και να έχει διαστάσεις Α4 (λευκό χαρτί) σε κάθετη διάταξη.

Σαρώστε τη ζωγραφιά και στείλτε την στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@pennymarathon.com συμπεριλαμβάνοντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία, την πόλη και τη χώρα του παιδιού.

Καλέστε να φυλάξετε τη ζωγραφιά προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση ή για μια πιθανή μελλοντική έκθεση ζωγραφικής. Ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Μάρτιου του 2017.

Η φιλοζωική ομάδα «Penny Marathon» που διοργανώνει τον διαγωνισμό αναφέρει: «Αυτά τα μπλουζάκια είναι ένας σημαντικός τρόπος για να διαδώσουμε το μήνυμα μας αλλά επίσης για να συγκεντρώσουμε χρήματα προκειμένου να σώσουμε τις ζωές των ζώων που έχουν ανάγκη. Η ζωγραφιά ή το σχέδιο θα έχει να κάνει με τον σκοπό του Penny Marathon, που είναι να βοηθήσει τα αδέσποτα και τα ανεπιθύμητα ζώα συντροφιάς (σκύλους και γάτες). Για παράδειγμα, η εικόνα μπορεί να δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να δείχνουμε καλοσύνη και συμπόνια στα ζώα ή πόση αγάπη και ευτυχία μας προσφέρουν αυτά. Μπορεί επίσης να έχει να κάνει με τον Μαραθώνιο τον ίδιο, με ανθρώπους και ζώα να τρέχουν μαζί».

Η ιδέα του μαραθώνιου αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για τ’ αδέσποτα ανήκει στην Ελευθερία Προδρόμου και την αδελφή της Δέσποινα, που κατάγονται από την Ελλάδα και ζουν στην Αυστραλία. «Το 2008 γνώρισα μια σκυλίτσα η οποία με περίμενε κάθε μέρα την ώρα που κατέβαινα από το λεωφορείο. Της πήγαινα φρέσκο νερό και φαγητό και έπαιρνα σε αντάλλαγμα ατελείωτη ευγνωμοσύνη. Τότε δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Με τον καιρό την ονόμασα Penny. Μια μέρα η Penny δεν με περίμενε. Ο φύλακας του κτιρίου έγνεψε προς το δρόμο όπου κείτονταν το άψυχο κορμάκι της», αναφέρει η Ελευθερία Προδρόμου. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του μαραθώνιου που φέρει το όνομα της σκυλίτσας Penny και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 16 Ιουλίου του 2012.

Αυτός ο μαραθώνιος διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών που με κόπο και δικά τους έξοδα βοηθούν και φροντίζουν τα ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα. «Πρόκειται για έναν μαραθώνιο που είναι αφιερωμένος στ’ αδέσποτα ζώα συντροφιάς που γεννιούνται, εγκαταλείπονται, κακοποιούνται, σκοτώνονται και πεθαίνουν στους αφιλόξενους δρόμους της Ελλάδας και όχι μόνο.
Ένας αγώνας αφιερωμένος σε όλους αυτούς που κάνουν τα πάντα για να τα σώσουν. Ένας αγώνας που ένωσε ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών, ιδεολογιών και πόλεων και μέσω του αθλητισμού έγινε η φωνή που θα μεταφέρει τα αδέσποτα μηνύματα σε όλο τον κόσμο», επισημαίνει η φιλοζωική ομάδα «Penny Marathon».-

Οι θέσεις των διοργανωτών του μαραθώνιου «Penny Marathon» είναι οι ακόλουθες:

-Καταδικάζουμε την αδιαφορία, την ανικανότητα και την απανθρωπιά που βλέπουμε στην κυβέρνησή μας και την κοινωνία στο σύνολό της.

-Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις «χωματερές του δρόμου» και τα βασανιστήρια.

-Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας.

-Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου.

-Στηρίζουμε ολόψυχα την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων.

-Προωθούμε τη στείρωση.

-Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο