Οι τετράποδοι κάτοικοι του Λευκού Οίκου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είτε επειδή πραγματικά αγαπάνε τα ζώα είτε λόγω εικόνας και μόνο, οι περισσότεροι  πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών όχι μόνο είχαν αλλά και φωτογραφίζονταν συχνά με αυτά. Ο λόγος για τα προεδρικά κατοικίδια σκυλιά, που ζούσαν μαζί και συνόδευαν παντού τις “Πρώτες Οικογένειες”. Θυμηθείτε τις εικόνες: Χαμογελαστή και ευτυχισμένη οικογένεια, με χαμογελαστά παιδιά και χαρούμενα κατοικίδια. Η τέλεια εικόνα. Όλες οι καμπάνιες όλων των προέδρων στηρίζονταν σε αυτή την εικόνα. Ο Trump τους τα χάλασε τελευταία αλλά, όπως σε όλα, έτσι και εδώ μάλλον θα αγνόησε εντελώς τις συμβουλές των image makers που φροντίζουν για την εικόνα του.

Όπως και να’χει τα σκυλιά των αμερικανών Προέδρων έμειναν στην ιστορία να μας θυμίζουν ότι σίγουρα περνούσαν καλύτερα από εμάς!

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Barack Obama

O Βarack και η Michelle Obama είχαν υποσχεθεί στις κόρες τους ότι αν πάνε στην Washington να ζήσουν, θα πάρουν τουλάχιστον ένα σκύλο. Τελικά πήραν δυο, ένα πορτογαλέζικο σκύλο νερού, τον Βο, το 2009 και ένα παρόμοιο, τη Sunny, το καλοκαίρι του 2013.

George W. Bush

Δύο πανέμορφα σκοτσέζικα τεριέ, ο Barney και η Miss Beazley, ήταν τα αγαπημένα σκυλιά του George W. Bush. Ο Barney δε ήταν τόσο δημοφιλής που είχε και δικό του website όπου πρωταγωνιστούσε σε βίντεο που λέγονταν Barneycam videos.

Bill Clinton

O Bill και η Hillary Clinton είχαν μια πανέμορφη ασπρόμαυρη γάτα, τον Socks και έναν επίσης όμορφο καφέ σκύλο, τον Buddy.

George H.W.Bush

Ο George H.W. και η Barbara Bush είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στα δύο αγγλικά springel spaniels, τη Milly και τον Ranger. H Milly κάποια στιγμή έγινε και “συγγραφέας” γράφοντας το “Millie’s Book: As Dictated to Barbara Bush”.

Ronald Reagan

O Ronald και η Nancy Reagan είχαν αρκετά σκυλάκια αλλά και άλογα στο ράντσο τους στη Santa Barbara, στην Καλιφόρνια.

Jimmy Carter

O Grits δόθηκε στην κόρη του Jimmy Carter, Amy, από ένα δάσκαλό της, όμως μετά από λίγο καιρό η οικογένεια αποφάσισε να τον επιστρέψει πίσω.

Richard Nixon

Στη φωτογραφία ο Richard Nixon φωτογραφίζεται χαϊδεύοντας το σκύλο του, ένα ιρλανδικό σέτερ, τον Timahoe. Η οικογένεια είχε και άλλα δυο σκυλάκια, τα Pasha και Vicky.

John F. Kennedy

Ο JFK και η γυναίκα του Jacqueline Kennedy Onassis, φωτογραφίζονταν συχνά με τα κατοικίδια της οικογένειας στο σπίτι τους στο χωριό Hyannis Port, στη Μασαχουσέτη.

Harry Truman

O αγαπημένος σκύλος του Harry Truman λεγόταν Feller και ήταν ένα κόκερ σπάνιελ. Ο Truman, ο οποίος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα σκυλιά, είχε χαρακτηριστικά πει: “Αν θες ένα φίλο στην Washington, αγόρασε σκύλο”.

Franklin D. Roosevelt

Η Fala, ένα σκοτσέζικο τεριέ, ήταν η παρέα του Roosevelt στα ταξίδια του

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο