Πήγαν το σκύλο τους για ευθανασία και σε 6 μήνες τον είδαν σε αγγελία να ψάχνει σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το Φθινόπωρο του 2016 η οικογένεια των Coates από το Farmington της Utah των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε να κάνει ευθανασία στο σκύλο της, τη Zoey, ράτσας Boxer. H Zoey είχε γεμίσει στο σώμα της όγκους και, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν θα είχε πολλή ζωή. Έτσι ο Tawny Coats πήρε τη δύσκολη απόφαση, πήγε στην κλινική Bayview Animal Hospital και άφησε τη σκυλίτσα για ευθανασία. Ήταν όμως αδύνατο να είναι εκεί την ώρα της ευθανασίας και για αυτό έφυγε.

Η οικογένεια θεώρησε ότι ο αγαπημένος τους σκύλος δεν υπάρχει πια. Έξι μήνες μετά αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα άλλο σκυλάκι, και αυτό ράτσας Boxer. Μπαίνοντας όμως σε μια σελίδα στο διαδίκτυο με σκυλάκια προς υιοθεσία  σοκαρίστηκαν βλέποντας τη Zoey να ψάχνει σπίτι. Απίστευτο όμως συνέβη. Το όνομά της μάλιστα είχε γίνει Miss Frankie.

Σύμφωνα με το Coats, ο οποίος ήταν ο μόνος από την οικογένεια που είχε πάει Zoey στο νοσοκομείο για ευθανασία, είχε πληρώσει 215 δολάρια για αυτή τη διαδικασία. Και κανείς από το νοσοκομείο δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί του για να του πει ότι δεν έγινε: “Για να πω την αλήθεια εγώ πίστευα ότι η Zoey θα τα καταφέρει και ότι θα ζήσει και άλλα χρόνια. Όμως μου είπαν ότι η ευθανασία ήταν η μόνη λύση. Και έτσι είπα το ναι. Όταν το είδα στο ίντερνετ σοκαρίστηκα”.

Η πλευρά όμως της κλινικής έχει άλλη άποψη και λέει ότι τα γεγονότα συνέβησαν διαφορετικά. Η υπεύθυνη κτηνίατρος Mary Smart αναφέρει: “Τους εξήγησα ότι υπάρχουν ελπίδες αλλά θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση και μετά θεραπεία με φάρμακα. Όλα αυτά θα κόστιζαν. Επέμεναν να γίνει ευθανασία. Εμείς όμως αποφασίσαμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη σκυλίτσα και να της βρούμε μια οικογένεια που θα μπορεί να τη φροντίζει. Δεν σκεφτήκαμε να τους ενημερώσουμε για αυτήν μας την απόφαση. Έπρεπε να το είχα κάνει αλλά από την κουβέντα που είχαμε ήταν ολοφάνερο ότι δεν ήθελαν το σκυλί”.

Τελικά οι Coats πήραν πίσω τη σκυλίτσα τους για να ζήσει ξανά μαζί τους. Όσο για τα σχόλια των χρηστών των social media ακόμα δίνουν και παίρνουν. Μια μερίδα του κόσμου θεωρεί ότι η οικογένεια πραγματικά δεν ήθελε το σκύλο, λόγω οικονομικών, αλλά τώρα που τον είδε τυχαία και ξέροντας ότι τα περισσότερα έξοδα για την υγεία του έχουν γίνει τον θέλει ξανά. Η άλλη πλευρά των χρηστών κατηγορεί την κλινική ότι θα έπρεπε να τους είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα προβεί σε ευθανασία.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο