Η ιστορία της Kanchan Singh που φτιάχνοντας καφέ σώζει γατούλες από ευθανασία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν η 27χρονη Kanchan Singh αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι στην Ταϋλάνδη είχε μια διαίσθηση ότι κάτι καλό θα της συμβεί. Δεν μπορούσε όμως με τίποτα να φανταστεί ότι αυτό το ταξίδι θα της άλλαζε τελείως τη ζωή.

Στα τέλη του 2014 η Singh είχε μια πολύ καλή δουλειά, με καλό μισθό. Αγαπούσε το shopping και τα πάρτι με τους φίλους της. Όμως δεν ήταν ευτυχισμένη. Κάτι της έλειπε. Έτσι αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι στην Ταϋλάνδη, να χαλαρώσει και να σκεφτεί τι πραγματικά θέλει από τη ζωή της. Ετοίμασε τη βαλίτσες της, έβγαλε εισιτήριο και πήγε.

Όταν ένα ταξίδι σου αλλάζει τη ζωή

Το πρόγραμμα του ταξιδιού περιλάμβανε και εθελοντική εργασία σε ένα καταφύγιο ελεφάντων, το Chiang Mai. Στο καταφύγιο αυτό γνώρισε νέους φίλους όπου μαί έβγαιναν βόλτες για να γνωρίσει τη χώρα. Μια χώρα γεμάτη από αδέσποτες γάτες και σκύλους και χωρίς κανένα πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης. Έτσι κατέληξε να ταϊζει όλα τα ζωάκια που συναντούσε. Κάποια στιγμή σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι να τα βοηθήσει, κάτι περισσότερο από εθελοντισμό. Κάτι που θα συνδύαζε την επιχειρηματικότητα με τη φιλοζωία.

Ο δρόμος της την έφερε σε ένα cat cafe, μια νέα μόδα που υπάρχει σε πολλές χώρες. Στα καφέ αυτά μπορείς να πιεις τον καφέ σου συντροφιά με αδέσποτες γατούλες, οι οποίες ζουν εκεί και αναζητούν σπίτι. Τι καλύτερο από αυτό; Να πιεις ένα καφέ, να μιλήσεις με άλλους ανθρώπους και να υιοθετήσεις και μια γατούλα;

Επιστρέφοντας σπίτι

Επιστρέφοντας πίσω στην Αμερική είχε ήδη έτοιμο στο μυαλό της το επόμενο βήμα της. Θα δημιουργούσε το δικό της cat cafe, ένα ζεστό και φιλικό μέρος για ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα και θέλουν να τα βοηθήσουν. Έτσι γεννήθηκε το Crumbs & Whiskers, το πρώτο cat cafe στην Ουάσινγκτον. Η επιτυχία του ήταν μεγάλη. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε τόσο πολύ που ούτε η ίδια δεν μπορούσε να το φανταστεί. Ήταν πραγματικά ευτυχισμένη. Έτσι ήρθε και το αδερφάκι του, ένας ανάλογος χώρος στο Λος Άντελες.

Τι κάνουν τα δυο αυτά καφέ; Εδώ μπορείς να έρθεις, να πιεις τον καφέ σου ή ό,τι άλλο θες, να περάσεις την ώρα σου με τους φίλους σου και να γνωρίσεις τις γατούλες που ζουν εδώ. Να μάθεις για αυτές και να διαλέξεις, αν θέλεις, αυτή που θα υιοθετήσεις. Μπορείς επίσης να πάρεις μέρος στα προγράμματα γιόγκας με γάτες που διοργανώνονται συχνά ή σε άλλες πολύ πρωτότυπες δραστηριότητες. Η Singh συνεργάζεται με φιλοζωικά σωματεία. Τα γατάκια εδώ δεν είναι τυχαία. Είναι ζωάκια που δεν μπόρεσαν να βρουν σπίτι και πάνε για ευθανασία. H Singh τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Να έρθουν στο καφέ και να ζήσουν εδώ μέχρι να βρουν το σπίτι τους. Το σπίτι που θα ζήσουν ευτυχισμένα για την υπόλοιπη ζωή τους.

Και όσο για τα επόμενα σχέδιά της; Να φέρει τα cat cafes στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο