Στη Νέα Υόρκη υιοθετήθηκε ο Χάτσικο της Ναυπάκτου. Δείτε υπέροχες εικόνες από τη νέα του ζωή.

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στο νέο του σπίτι και μάλιστα σε ένα υπέροχο προάστιο της Νέας Υόρκης ζει πλέον ο Χάτσικο της Ελλάδας, όπως ονομάστηκε, ο γνωστός πλέον σε όλους σκύλος της Ναυπάκτου, ο οποίος περίμενε για δυο χρόνια στο σημείο που σκοτώθηκε ο άνθρωπος που τον είχε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Η ιστορία έχει ως εξής: Στις 9 Νοεμβρίου του 2017 ένας νέος άνθρωπος, ο 40χρονος Χάρης, έχασε τη ζωή του στην Παλαιά περιφερειακή οδό προς τον ποταμό Εύηνο. Η είδηση του θανάτου του είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία καθώς λίγα χρόνια πριν είχε χάσει τη ζωή του και ο αδερφός του. Τα δύο αδέρφια έχασαν τη ζωή τους λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

Η συνέχεια στην τραγική ιστορία του θανάτου του 40χρόνου Χάρη είναι η συμπεριφορά του σκύλου του, ο οποίος ζούσε για δυο χρόνια στο σημείο που σκοτώθηκε εκείνος, δίπλα στο εικόνισμά του, 12 χιλιόμετρα από το σπίτι του.

Οι φωτογραφίες του σκυλάκου δίπλα στο εικόνισμα έκαναν το γύρο του διαδικτύου και συγκίνησαν πολλούς. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ισπανός ακτιβιστής, o Viktor Larkhill, ο οποίος διασώζει ζώα από όλον τον κόσμο.

Ο Larkhill αποφάσισε να σώσει το σκύλο, καθώς κανένας δεν είχε εκφράσει την επιθυμία να τον υιοθετήσει. Έτσι ταξίδεψε από τη Βαλένθια στη Ναύπακτο και σε βίντεό του, που έχει γίνει ήδη viral στο διαδίκτυο, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να πάρει το σκυλί από το εικόνισμα.

Ο σκύλος πήγε προσωρινά στο σπίτι του ακτιβιστή στην Ισπανία. Έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, τσιπαρίστηκε και ήταν έτοιμος για το νέο του σπίτι. Ο Larkhill όλο αυτό το διάστημα έψαχνε το κατάλληλο σπίτι για αυτόν τον ταλαιπωρημένο σκυλάκο. Και βρήκε.

Μια οικογένεια που μένει σε προάστιο της Νέας Υόρκης, στα βόρεια, άνοιξε το σπίτι της και υιοθέτησε το σκύλο.

Ο Χάτσικο πέταξε για Νέα Υόρκη μαζί με τον Larkhill και έφτασε στην οικογένεια, η οποία τον περίμενε με απίστευτη χαρά. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί, τα δύο παιδάκια της οικογένειας ξετρελάθηκαν μόλις τον είδαν και άρχισαν να τον αγκαλιάζουν. Το αγοράκι ήταν στην αρχή διστακτικό σε αντίθεση με το κορίτσι, όμως γρήγορα και εκείνο πλησίασε το σκύλο για να γίνουν φίλοι.

Το σπίτι είναι υπέροχο, με κήπο και χώρους για να παίζει ο Χάτσικο, στον οποίο δόθηκε, χάρη στον Larkhill μια δεύτερη ευκαιρία.

«Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και πολύπλοκες διασώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ», αναφέρει o Larkhill.

Εμείς ευχόμαστε στον πανέμορφο και παιχνιδιάρη Χάτσικο να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή γιατί το αξίζει.

 

     

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο