Μια κουφή κοπέλα από την Κρήτη υιοθέτησε τον Βίκτωρα, έναν σκυλάκο, επίσης κουφό, από τη Θράκη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η 3 Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities). Καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι η Κατερίνα και ο Βίκτωρας. Η Κατερίνα (Σαψάκη), από την Κρήτη είναι κουφή. Ο Βίκτωρας, ένας πανέμορφος σκυλάκος από τη Θράκη, μόλις 6 μηνών, είναι και αυτός κουφός. Ο Βικτωράκος έψαχνε εδώ και καιρό σπίτι. Η Κατερίνα άνοιξε το δικό της και τον υιοθέτησε. Οι δυο τους είναι αχώριστοι.

Η Κατερίνα και ο Βίκτωρας είναι δυο υπέροχα και μοναδικά πλάσματα που αξίζουν όλη την αγάπη του κόσμου.

(Αφιερωμένο στις σημερινή μέρα, 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Μια κουφή κοπέλα από την Κρήτη υιοθέτησε έναν σκυλάκο, επίσης κουφό, από τη Θράκη — Eco-Pet News 5 Δεκεμβρίου, 2019 - 2:55 μμ

[…] FacebookTwitterEmailΜια κουφή κοπέλα από την Κρήτη υιοθέτησε τον Βίκτωρα, έναν σκυλάκο, επίσης κουφό, από τη Θράκη Δύο υπέροχα πλάσματα που αξίζουν όλη την αγάπη του κόσμου 3 Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities). Καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι η Κατερίνα και ο Βίκτωρας. Η Κατερίνα (…), από την Κρήτη είναι κουφή. Ο Βίκτωρας, ένας πανέμορφος σκυλάκος από τη Θράκη, μόλις 6 μηνών, είναι και αυτός κουφός. Ο Βικτωράκος έψαχνε εδώ και καιρό σπίτι. Η Κατερίνα άνοιξε το δικό της και τον υιοθέτησε. Οι δυο τους είναι αχώριστοι. Η Κατερίνα και ο Βίκτωρας είναι δυο υπέροχα και μοναδικά πλάσματα που αξίζουν όλη την αγάπη του κόσμου. Αφιερωμένο στις σημερινή μέρα, 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Πηγή : petpet.news […]

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο