Ο δήμος Ν. Σμύρνης έστειλε το ΔΙΚΕΠΑΖ να μαζέψει δυο γέρικα ζώα ενώ έλεγε ότι δεν θα τα πειράξει

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια συνηθισμένη και γνωστή ιστορία, σε εμάς που ασχολούμαστε με τα αδέσποτα αυτής της χώρας και προσπαθούμε να πείσουμε τους αρμόδιους να εφαρμόζουν τη νομοθεσία, εξελίσσεται αυτές τις μέρες στο Δήμο της Νέας Σμύρνης. Μια ιστορία ενδεικτική της ανικανότητας ή της άρνησης των δήμων-εδώ πάει ανάλογα με την περίπτωση- να χειριστούν το θέμα των αδέσποτων όπως πρέπει.

Η ιστορία αυτή έχει πρωταγωνιστές δυο ηλικιωμένα ζώα, τον Τζόννυ και τον Γκούφυ, τα οποία μεγάλωσαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου ζουν μέχρι σήμερα. Και για τα οποία σχεδόν όλοι έχουν να λένε τα καλύτερα. Μιλούν για φιλικά σκυλιά, που συμπεριφέρονται άψογα και που έχουν γίνει πλέον ένα με το μέρος εκεί. Οι άνθρωποι τα φροντίζουν, τα καταστήματα το ίδιο και τα παιδιά παίζουν μαζί τους.

Εδώ λοιπόν και κάποιους μήνες κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν θέλουν τα ζώα αυτά στην πλατεία. Έτσι σε συνεννόηση με το Δήμο και με το δήμαρχο Ν. Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη, πάρθηκε η απόφαση να βγήκε ο μπόγιας παγανιά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το γνωστό σε όλους ΔΙΚΕΠΑΖ, και να τα μαζέψει. Επειδή είναι επιθετικά, σύμφωνα με καταγγελίες.

Οι άνθρωποι που φροντίζουν χρόνια τα δυο αυτά ζώα αντέδρασαν και δήλωσαν την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή, χαρακτηρίζοντάς τη αναίτια. Μίλησαν λοιπόν με τους υπεύθυνους του Δήμου, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Φυσικά όταν λένε κάτι οι Δήμοι, συνήθως είναι για να σε ξεφορτωθούν. Και μετά κάνουν το ακριβώς αντίθετο.

Τι ακριβώς συνέβη

Στις 7 Οκτωβρίου, η κυρία Όλγα Βενετσάνου Olga Venetsanou (εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Σωματείου της Νέας Σμύρνης), διαβεβαιώνει τους ανθρώπους που φροντίζουν τα ζώα και ανησυχούν για αυτά ότι δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα απομάκρυνσής τους. Και αυτό είναι κάτι που το έχει συνεννοηθεί με την κυρία Κλαίρη Δεληγιάννη  Klairi Deligianni (Αντιδήμαρχο, υπεύθυνη για τα αδέσποτα ζώα). Η κυρία Δεληγιάννη το επιβεβαιώνει γράφοντας στο Facebook διάφορα, όπως ότι  “Ο Τζόννυ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας και τα λοιπά και τα λοιπά”. 

Πριν από λίγες μέρες το θέμα των ζώων ξαναβγήκε στο προσκήνιο. Τα δυο αυτά σκυλιά χαρακτηρίζονται με συνοπτικές διαδικασίες επιθετικά και πρέπει να απομακρυνθούν από την πλατεία. Ξεκινούν πάλι αντιδράσεις, πάλι διαμαρτυρίες, πάλι συναντήσεις με το Δήμο, ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δαγκωθεί. Αυτό! Και μόνο!

Το ΔΙΚΕΠΑΖ λοιπόν κάνει την εμφάνισή του στην πλατεία Νέας Σμύρνης, την Παρασκευή που μας πέρασε, με σκοπό να μαζέψει τα ζώα. Αλλά δεν τα βρήκε. Σύμφωνα με το Δήμο, τα ζώα θα πρέπει να περάσουν από το τεστ επιθετικότητας από ειδικό κτλ κτλ.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων, εμείς απλά αναρωτιόμαστε. Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε πάντα με αυτό που λέει ο νόμος και σε καμιά περίπτωση δεν θα υποστηρίζαμε το αντίθετο.

Είναι και τα δυο σκυλιά επιθετικά; Πότε τα δυο αυτά ζώα έγιναν επιθετικά; Αφού στις αρχές Οκτωβρίου οι κυρίες της Φιλοζωικής Βενετσάνου και του Δήμου Δεληγιάννη επιβεβαίωναν τους ανθρώπους που νοιάζονται για αυτά ότι ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Προφανώς κάτι θα συνέβη μετά. Τι συνέβη; Πότε συνέβη; Και κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη; Γιατί, ναι, αν για παράδειγμα, κλωτσήσω ένα ζώο, αυτό θα αντιδράσει, και καλά θα κάνει. Το ίδιο θα κάναμε και εμείς. Υπάρχει επώνυμη καταγγελία και χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο, όπως λέει ο νόμος; Γιατί και εγώ μπορώ να πέσω κάτω και να λέω ότι με έριξε κάποιος που δεν ήταν καν εκεί. Πού είναι λοιπόν αυτά τα χαρτιά; Υπάρχουν καταρχήν χαρτιά; Είναι και για τα δυο ζώα;

Και κάτι τελευταίο: Για όσους θα πουν ότι “κάνατε ολόκληρη φασαρία για δυο ζώα”, θα πούμε τα εξής: Καταρχήν οι άνθρωποι, για να λέγονται άνθρωποι, θα πρέπει στα θέματα δικαιοσύνης, είτε αυτά έχουν να κάνουν με άνθρωπο είτε με ζώο, να κάνουν φασαρία. Όταν μάλιστα βλέπουν ότι οι υπεύθυνοι παρακάμπτουν τη νομοθεσία και κλείνουν πονηρά το ματάκι στους δικούς τους και στα φιλαράκια τους, τότε η φασαρία θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη.

Επίσης δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας, τουλάχιστον εμείς οι φιλόζωοι. Τι εννοώ; Ας ξανασκεφτούμε την ακόλουθη πρόταση, “Δύο γέρικα ζώα, σε κλουβί του ΔΙΚΕΠΑΖ, περιμένουν αξιολόγηση”.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpet.news@gmail.com

Αυτά έλεγαν πριν από δυο μήνες:

  

Βίντεο και φωτογραφίες από τον Τζόννυ και τον Γκούφυ, των οποίων το μεγάλο λάθος είναι ότι γεννήθηκαν στο δρόμο.

Ο Τζώννυ, ο επιθετικός σκύλος 😂😂😂 της πλατείας Νέας Σμύρνης που έστειλαν το ΔΙΚΕΠΑΖ να τον μαζέψει 😡😡😡

Δημοσιεύτηκε από Lefki Papadimitriou στις Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο