Κάρπαθος: Έδεσαν μέσα στο κρύο σκυλάκι σε κάδο σκουπιδιών και το παράτησαν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί στη χώρα μας η εγκατάλειψη δεμένων ζώων. Καθημερινά εθελοντές από όλη την Ελλάδα έρχονται αντιμέτωποι με δεμένα ζώα, αφημένα στην τύχη τους. Δεμένα σε δέντρα, σε κολώνες, σε σκουπίδια, σε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.
Πολλές φορές μάλιστα αυτά τα ζώα είναι δεμένα στο πουθενά. Σε βουνά, δάση, χαράδρες, ερημιές. Που τυχαία αν τα δει κάποιος, θα γλυτώσουν. Τα άφησαν εκεί καταδικάζοντάς τα σε σίγουρο, αργό και βασανιστικό θάνατο. Χωρίς αυτά να έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν. Υπάρχει πιο απάνθρωπο και σκληρό πράγμα; Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί τι μπορεί να έχει μέσα του κάποιος που κάνει κάτι τέτοιο.
Για ένα τέτοιο άτυχο ζωάκι μαθαίνουμε από τους Φίλους Ζώων Καρπάθου Animal Friends of Karpathos – Φίλοι ζώων Καρπάθου. Πρόκειται για ένα σκυλάκι που βρέθηκε δεμένο, στη βροχή και το κρύο, σε ένα κάδο σκουπιδιών. Ένα σκυλάκι που κάποιος το βαρέθηκε και είπε να το δέσει δίπλα στα σκουπίδια. Το περιστατικό αυτό έγινε στο χωριό Μενετές Καρπάθου.
Οι εθελοντές πραγματικά αναρωτιούνται. Αφού δεν θες το ζώο σου, γιατί δεν καλείς στην τελική τη φιλοζωική ή το δήμο μήπως και γίνει κάτι;
Πραγματικά αυτό είναι απορίας άξιο. Γιατί δεν ζητάς βοήθεια; Και στα κρυφά πας και το ξεφορτώνεσαι.
Το σκυλάκι, το οποίο είναι αρσενικό και πανέμορφο, φυσικά δεν το άφησαν εκεί.
Οι άνθρωποι της φιλοζωικής ευχαριστούν τον Νίκο Σπανό που τους ενημέρωσε και τη Σουζάνα Μαγκασάριαν που θα τον φιλοξενήσει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο