Σέρρες: Έσωσαν το τρίποδο μωρό γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σε λεβητοστάσιο- Το εντόπισαν από το κλάμα του

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός μωρού γατιού, το οποίο είχε πέσει σε ένα υπόγειο λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στις Σέρρες. Όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ το μικρούλι βρέθηκε μόνο του στους δρόμους, με βροχή, και με τον κίνδυνο να το χτυπήσουν τα αυτοκίνητα. Και κατέληξε φοβισμένο σε ένα λεβητοστάσιο, μέσα σε ένα σκοτεινό χώρο κάτω από τη γη. Χωρίς φυσικά να μπορεί να βγει από εκεί.
Το μωράκι εντόπισε η εθελόντρια Γιώτα Κεχαγιά τυχαία να κλαίει σπαρακτικά. Μέσα στη νύχτα κατέβηκε, βρήκε την καταπακτή αλλά το γατάκι κρύφτηκε από φόβο. Το λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας, αξίζει να σημειώσουμε, δεν το χρησιμοποιούσαν πλέον.
Μαθαίνοντας το περιστατικό οι εθελοντές έστησαν μια ολόκληρη επιχείρηση για να μπορέσουν να το απεγκλωβίσουν. Την επόμενη μέρα, όπως αναφέρει ο ΦΟΣ, και με τη βοήθεια του έμπειρου Σάκη Ζλάτκου, τοποθετήθηκε παγίδα μήπως πιαστεί. Και ευτυχώς για αυτό πιάστηκε. Ήταν εξαντλημένο από την πείνα και γεμάτο γράσα.
Το γατάκι δεν μπορούσε να βγει και είχε εγκλωβιστεί διότι έπεσε από χαλασμένο παράθυρο από ακάλυπτο χώρο. Η ιστορία δεν τελειώνει όμως εδώ. Οι εθελοντές, μόλις το έπιασαν, είδαν ότι είχε τρία ποδαράκια. Μεταφέρθηκε αμέσως στο κέντρο διάσωσης της οργάνωσης, έκανε μπάνιο και έγινε μια προσπάθεια να αφαιρεθεί το γράσο που είχε στο σωματάκι του.
Το γατάκι δεν είναι ούτε 2 μηνών. Έφαγε, ηρέμησε, καθώς από το φόβο του ήταν αγριμάκι, και κοιμήθηκε με ασφάλεια. Η περιπέτειά του είχε λάβει τέλος.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο