Χανιά: Γατούλης διασώθηκε πριν λίγο καιρό από υπόνομο και υιοθετήθηκε από την Πυροσβεστική

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μέσα στα ατελείωτα καθημερινά άσχημα συμβάντα που αφορούν τα ζώα, για τα οποία κάνουμε λόγο, δεν πρέπει να μην αναφερόμαστε και στα καλά. Γιατί η αλήθεια είναι ότι γίνονται και καλά πράγματα. Μπορεί να είναι λιγότερα από τα άσχημα αλλά γίνονται.
Τα καλά περιστατικά είναι αυτά που μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία. Δύσκολο το έργο του εθελοντή σε μια χώρα εντελώς αδιάφορη για τα ζώα. Που δεν τηρείται κανένας νόμος και δεν τιμωρείται κανείς. Για αυτό ακόμα και το πιο μικρό πράγμα που γίνεται για καλό ενός ζώου είναι μια ανακούφιση που μας φέρνει τη σκέψη ότι ίσως κάποια στιγμή γίνουν λίγο καλύτερα τα πράγματα για όλα τα ζώα.
Αφορμή για αυτό μια ανάρτηση του συλλόγου Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection, η οποία αναφέρεται σε έναν γατούλη, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον πρώτο γατούλη…πυροσβέστη.
Ο όμορφος γατούλης που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες διασώθηκε πριν από λίγο καιρό από έναν υπόνομο στον οποίο είχε πέσει. Έκτοτε φιλοξενείται στον πυροσβεστικό σταθμό των Χανίων. Και είναι η μασκότ εκεί. Κοιμάται στο σπιτάκι του που είναι στην αυλή, έχει φροντίδα και αγάπη, και κάνει και βάρδιες παρέα με τους πυροσβέστες που απολαμβάνουν την παρέα του και χαλαρώνουν μαζί του. Μάλιστα, όπως αναφέρει στη ανάρτησή του ο σύλλογος “η Προστασία των Ζώων” έχει αρχίσει να πηγαίνει και σε περιστατικά μαζί τους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο