Εθελοντές έσωσαν το γουρουνάκι που περιφερόταν στο Παλαιό Φάληρο- Πήγε σε φάρμα για να ζήσει

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μια πετυχημένη και διαφορετική διάσωση έκαναν οι εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο σκυλάκι ή γατάκι αλλά με …γουρουνάκι.
Η ομάδα, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, ενημερώθηκε από την κ. Areti Karamanolaki, εκ μέρους του δήμου Παλαιού Φαλήρου, για ένα νεαρό γουρουνάκι που περιφερόταν σε ρέμα εντός των ορίων του δήμου.
Για να πιαστεί το γουρουνάκι ζητήθηκε η συνδρομή της ομάδας με κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο όπου κινδύνευε άμεσα. Ένα ζώο παραγωγής δεν έχει θέση μέσα στον αφιλόξενο περιβάλλον σε αστικό ιστό.
Εθελοντής κινητοποιήθηκε και πήγε στο σημείο όπου, κατόπιν συντονισμένης ομαδικής επιχείρησης, το γουρουνάκι παγιδεύτηκε με ασφάλεια. Και αυτό έγινε με τη χρήση της μεγάλης διαμέτρου απόχης της ομάδας. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε μέσα σε κρέιτ στο όχημα του εθελοντή.
Οι εθελοντές αναφέρουν ότι το γουρουνάκι δεν οδηγήθηκε βέβαια σε κάποιο σφαγείο, που θα ήταν η κατάληξή του τελικά, αλλά στη φιλοζωική φάρμα farmamoo στη Νέα Μάκρη, όπου θα βρει φιλοξενία. Σε περίπτωση που θα θέλατε να το υιοθετήσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Αρετή για πληροφορίες.
Εθελοντής της Alma Libre που συμμετείχε: Alexis Mantzoros
Η ομάδα στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
“Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και πολύτιμη βοήθεια την κ. Αρετή καθώς και δυο ακόμα περίοικους που μας βοήθησαν με την παγίδευση και μεταφορά, καθώς πρόκειται για ήμερο μεν, αλλά ογκώδες, βαρύ και δύσκολο στο χειρισμό ζώο.
Επιπρόσθετα με τα παραπάνω θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:
Τα γουρούνια είναι ιδιαίτερα φιλικά, κοινωνικά κι έξυπνα ζώα με πλήρη ενσυναίσθηση. Στη σύγχρονη δυτική κοινωνία ωστόσο εκτρέφονται μαζικά σε βιομηχανική κλίμακα και σφάζονται ακόμα και σε βρεφική ηλικία για χρήση ως τροφής από τον άνθρωπο, όπως και δεκάδες δισεκατομμύρια άλλα ζώα παραγωγής σε ετήσια βάση.
Το συγκεκριμένο γουρουνάκι σώθηκε, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό. Πολλαπλάσια άλλα όμως δεν θα σωθούν, αλλά αντίθετα θα σφαγιαστούν με βάναυσο τρόπο για να καταλήξουν στο πιάτο μας. Αυτό ωστόσο ξέρουμε σήμερα πλέον ότι δεν είναι απαραίτητο κι ότι ο άνθρωπος μπορεί να τραφεί χωρίς ζωικές τροφές χωρίς κανένα πρόβλημα.
Στο τέλος της ημέρας λοιπόν, ας αναλογιστεί ο καθένας μας τις ευθύνες του. Συνεπώς, η παρότρυνσή μας είναι αυτή ακριβώς του τίτλου: Να μη φάτε γουρουνάκια. Φάτε όσπρια, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και τόσα άλλα που μας προσφέρει η φύση και για τα οποία δεν υποφέρει και δε σφαγιάζεται κανείς.”
Alma Libre – Hellenic Animal Rescue
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 Photo credit: Sotiris Kantinis

Δείτε και αυτά:
Δάφνη, Αθήνα: Η Alma Libre διέσωσε γατάκι που έπεσε σε ασβέστη και κινδύνευε η ζωή του από τα τοξικά – Petpet.news
Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news
Οι εθελοντές της Alma Libre διέσωσαν χτυπημένη γατούλα που ήταν σε διάζωμα της Κηφισού – Petpet.news
Οι εθελοντές της Alma Libre έπιασαν τη γατούλα που περιφερόταν στη Νίκαια με σπασμένο ποδαράκι σε σήψη – Petpet.news
Στοά Βιβλίου, Αθήνα: Κατάφεραν και έβγαλαν το γατάκι που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο ρολό άδειου μαγαζιού- Το μικρό ψάχνει σπίτι – Petpet.news
Πετρούπολη: Διασώθηκε το γατάκι που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και έπεσε για μέρες σε ρείθρο- Δυστυχώς θα μείνει ανάπηρο – Petpet.news

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο