Καισαριανή: Έσωσε ποντικάκι που το βρήκε στο δρόμο κολλημένο σε ένα ταψί

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ακόμα και οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα και προσφέρουν σε αυτά, δεν σκέφτονται κάποια ζώα, στα οποία δυστυχώς δεν δίνουμε την ίδια αξία. Και αυτό γιατί ασχολούμαστε με γατιά και σκυλιά κατά βάση, στα οποία δίνουμε και τη μεγαλύτερη προσοχή. Οι διασώσεις αυτών έχουν προτεραιότητα.
Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες διασώσεις ζώων. Ζώων που πραγματικά δεν υπολογίζουμε τη ζωή τους και σπάνια τα σκεφτόμαστε. Για να μην πούμε ότι είμαστε και εχθρικοί απέναντί τους.
Μιλάμε για τα ποντικάκια, που είναι από τα πρώτα που εξοντώνουμε. Και με μαρτυρικό μάλιστα τρόπο. Όμως η διάσωση που είδαμε μας έφτιαξε τη διάθεση και μας θυμίζει ότι και αυτά είναι ψυχούλες που θέλουν να ζήσουν.
Πρόκειται για τη διάσωση ενός ποντικιού από τον Demos Tsormpatzoglou, που το μόνο που έχουμε να του πούμε είναι απλά ένα μεγάλο respect. Ο ίδιος αναφέρεται στη διάσωση λέγοντας ότι βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του, κάπου στην Καισαριανή, είδε το ποντίκι στο πεζοδρόμιο. Πεταμένο και κολλημένο με κόλλα πάνω σε ένα ταψί. Ένιωσε ότι τον κοιτάει εκλιπαρώντας βοήθεια. Φυσικά δεν μπορούσε να μην το πάρει από εκεί. Θα είχε τύψεις.
Το πήρε σπίτι, φόρεσε γάντια και ξεκίνησε να το καθαρίζει. Μπατονέτα, λίγο white spirit (διαλυτικό για μπογιά) και μετά καλό πλύσιμο με σαπούνι. Το μικρούλι δεν αντέδρασε καθόλου. Ίσως γιατί καταλάβαινε ότι όλο αυτό γινόταν για το καλό του. Στη συνέχεια το στέγνωσε κάτω από το ζεστό αέρα του κλιματιστικού και ήταν μια χαρά. Και στο τέλος μοιράστηκε μαζί του την κασερόπιτα που είχε. Το απόγευμα πήγε και το άφησε στο άλσος Καισαριανής γιατί εκεί που το βρήκε ήταν γεμάτο γατιά. Το ποντικάκι είναι ελεύθερο πια.
Τα λόγια είναι περιττά μετά από αυτό. Η αγάπη, η φροντίδα και η ενσυναίσθηση πρέπει να υπάρχουν για όλα ανεξαιρέτως τα ζωντανά πλάσματα.
Δείτε 4 υπέροχα βίντεο με το ποντικάκι
👉🏻ΒΙΝΤΕΟ 1
👉 ΒΙΝΤΕΟ 2
👉 ΒΙΝΤΕΟ 3
ΚΑΙ ΕΔΩ 👉  Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο