από Μυρτώ Τζώρτζου
Βόλος-κακοποίηση

Η μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για τους εθελοντές όταν διασώσουν ένα ζώο είναι να γίνει αυτό το πλάσμα καλά και να βρει ένα καλό σπίτι ώστε να μην ξαναγυρίσει στο δρόμο. Και όταν μάλιστα το ζώο είναι και κακοποιημένο, η χαρά και η ικανοποίηση είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει, όπως μας ενημερώνουν οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, με το μικρούλι κουταβάκι που βρέθηκε τραυματισμένο παραμονή Καθαράς Δευτέρας σε μία αλάνα στο Αχίλλειο Μαγνησίας. Το περιστατικό ήταν φριχτό. Κάποιος που θέλει να λέγεται άνθρωπος σκότωσε ηθελημένα τρία κουτάβια και τραυμάτισε πολύ σοβαρά το τέταρτο.

Το τραυματισμενο κουτάβι για εκείνο το βράδυ φιλοξενηθηκε από την κυρία που το έσωσε και το πρωί της Καθαράς Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Βόλο. Το ζώο σφάδαζε από τους πόνους, με κάταγμα στη γνάθο και πολλές πληγές στο κορμάκι του… Ένα μωρό που ούτε καν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Το ανέλαβε η Φιλοζωική.

Το ονόμασαν Λαζαρίνα. Η Λαζαρίνα έπρεπε να δώσει μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ήταν ετοιμοθάνατη. Η κατάστασή της τραγική. Μόνο με θαύμα θα επιβίωνε.

Νοσηλεύτηκε μέχρι αυτές τις μέρες και οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να τη σώσουν.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις για διερεύνηση της κατάστασής της (αιματολογικός έλεγχος, βιοχημικές εξετάσεις, εξετάσεις για λοιμώδη, ακτινογραφίες κλπ), μπήκε σε οροθεραπεία και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε 2 χειρουργεία για τη γνάθο. Ακολούθησε θεραπευτική αγωγή. Ήδη είχε αφαιρεθεί η ρητίνη από τη γνάθο. Και η μικρή Λαζαρίνα ξεκίνησε να τρώει φυσιολογικά.

Η χαρά των εθελοντών δεν περιγράφεται. Ένα ζωάκι που έφτασε κοντά στο θάνατο, κέρδισε τελικά τη ζωή. Οι άνθρωποι αυτοί σε όλο τον αγώνα της στάθηκαν δίπλα της.

Η σκυλίτσα είχε αρχίσει να περπατάει φυσιολογικά, κουνούσε ουρίτσα, μόλις ένιωθε άνθρωπο δίπλα της, και είχε ζωηρέψει όπως κάθε κουταβάκι στην ηλικία της.

Όπως αναφέρει η Φιλοζωική όλο αυτό το διάστημα της νοσηλείας της, υπήρξε έκδηλο το ενδιαφέρον ενός νεαρού, του Ζώτη για την κατάσταση της,τόσο σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με εθελόντρια της ομάδας μας, όσο και σε επισκέψεις του στη μικρή. Παράλληλα βοήθησε και σε μέρος των ιατρικών εξόδων της μικρουλας μας στη κλινικη.

Και ο άνθρωπος αυτός έκανε μια υπέροχη πράξη. Αγάπησε τη Λαζαρίνα και αποφάσισε να την υιοθετήσει. Να της ανοίξει το σπίτι του και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Η Λαζαρίνα πήγε στο νέο της σπίτι. Άλλαξε και όνομα. Έγινε Λέιλα. Νέο όνομα, νέα ζωή.

Οι εθελοντές αναφέρουν:

« Μέσα στην ατυχία της, στάθηκε πολύ τυχερή!!!! Πρώτα από όλα κέρδισε τη ΖΩΗ που κάποιος, πριν ένα μήνα, προσπάθησε να “κόψει το νήμα της”. Κ το σημαντικότερο; ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕΕΕΕΕ!!! Τέλος πια η Λαζαρίνα….Να σας τη συστήσουμε ξανά. Από σήμερα το κορίτσι μας είναι η ΛΕΙΛΑ!!!

Όλοι όσοι από τους εθελοντές που σε γνωρίσαμε γλυκό μωράκι κλαίμε από τη χαρά μας σήμερα. ΖΩΤΗ και ΚΑΤΕΡΙΝΑ, σας ευχαριστούμε για όλα!!!! Να μας το προσέχετε ιδιαιτέρως το κορίτσι μας!!! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας δώσει πολλή αγάπη!!!!!!

*Υ. Γ Επειδή τα έξοδα για όλο αυτό το διάστημα ήταν πολλά, για εμάς ως εθελοντές, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να τα ξεχρεώσουμε ….., ακόμη και με τη μέχρι τώρα βοήθειά σας, όπως τις εξετάσεις, τη νοσηλεία και τα χειρουργεία της μικρής στη κτηνιατρική κλινική Volos Veterinary Specialists.

Όποιος/α φίλη θέλει να στηρίξει οικονομικά την εθελοντική προσπάθεια της ομάδας μας για τη διάσωσή της στα έξοδα νοσηλείας της μπορεί να απευθυνθεί στη γραμματεία της κλινικής ή να καταθέσει στην Εθνική τράπεζα, με δικαιούχο τον θεράποντα κτηνίατρο κ. Φιλήμων Σαλβατορε Διαμαντή, και αρ. λογαριασμού IBAN GR 3601 1026 7000 0026 7001 51306, με αιτιολογία κουτάβι Αχιλλείου. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!»

smart

smart

smart

smart

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο