Καλαμαριά: Βραβεύτηκε ο σκύλος-διασώστης «Τάλως» που βοήθησε στις διασώσεις μετά το σεισμό στην Τουρκία

από Μυρτώ Τζώρτζου
Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πολιτών στο πάρκο Κόδρα, που έσπευσε να λάβει μέρος στην πρωτότυπη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που διοργάνωσε ο δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με το ΣΥΠΑΖΑΘ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου.

Δεκαέξι σκυλάκια και μία γατούλα περίμεναν υπομονετικά να βρεθεί ο άνθρωπος που θα τους προσφέρει μία ζεστή αγκαλιά, ένα δικό τους σπίτι. Το ενδιαφέρον του κόσμου που έλαβε μέρος στη δράση ήταν συγκινητικό και τα αιτήματα για υιοθεσία που κατατέθηκαν αρκετά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Όταν θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο ζώο, είναι καλύτερα να αποταθούμε σ’ αυτούς τους φορείς. Να δώσουμε ένα σπίτι σε κάποιο ζώο, που γεννήθηκε στο δρόμο ή εγκαταλείφθηκε και η ζωή του ήταν μία περιπέτεια. Να δώσουμε αγάπη σε μία ψυχή που είναι βέβαιο ότι θα μας την επιστρέψει στο εκατονταπλάσιο», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος κατέθεσε και ο ίδιος αίτημα για την υιοθεσία ενός σκύλου.

Στη γιορτή ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών για την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων η κτηνίατρος Βίκη Άχλη ενημέρωσε τον κόσμο για τις στειρώσεις, ενώ για την κακοποίηση των ζώων μίλησε ο Αστυνόμος Β΄ του ΑΤ Λευκού Πύργου, Γεώργιος Παπαδόπουλος. 

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς βράβευσε τον Πυρονόμο Β’ ΕΜΑΚ, Αναστάσιο Πανιώρη, μαζί με το διασώστη σκύλο του Τάλω, για τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

Στη δράση συμμετείχε και η θεατρική ομάδα «Το κλειδί», του συλλόγου Κουριωτών ο «Ταξιάρχης», που παρουσίασε παραμύθια στα παιδιά, με πρωταγωνιστές τα ζώα.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού, Αρχικτηνίατρος Βασίλειος Στέρης, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας και Άννα Ευθυμίου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο σκύλος-διασώστης Τάλως

Πολλά σκυλάκια έψαχναν για οικογένεια

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο