Αττικό Πάρκο, λευκό τιγράκι: Περιμένουν τα αποτελέσματα από τις βιοψίες των οστών

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αττικό Πάρκο

Σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο εντός Αττικής μεταφέρθηκε αυτές τις μέρες το λευκό τιγράκι, η Χασίγια, όπως το ονόμασαν, το οποίο βρέθηκε παρατημένο στα σκουπίδια, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Το ζώο δίνει έναν αγώνα επιβίωσης και όλοι μας ευχόμαστε να τα καταφέρει. Τα προβλήματα δυστυχώς για το μικρό αυτό πλάσμα είναι πολλά καθώς αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του. Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Πάρκου δωδεκαμελής επιτροπή κτηνιάτρων, που ορίστηκε από το υπουργείο, συνεδρίασε για την πορεία της υγείας του ζώου. Εκτιμήθηκαν όλα τα δεδομένα από τις ως τώρα εξετάσεις και την κλινική εικόνα του ζώου και διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής του, η οποία δεν αποκλείει το γεγονός εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών, απειλητικών για τη ζωή του.

Ο λόγος για τη μεταφορά του ζώου στην κλινική ήταν για να ληφθούν δείγματα βιοψίας οστών. Το ληφθέν βιολογικό υλικό στάλθηκε για ιστοπαθολογικές εξετάσεις στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, του τμήματος Κτηνιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα.

Μόλις οι κτηνίατροι δουν τα αποτελέσματα, θα συνεδριάσουν εκ νέου για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαχείρισή του.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο