Αττικό Πάρκο: Με δυσμορφίες και παραμορφωμένο σκελετό το μικρό τιγράκι- Όλες οι εξελίξεις της υγείας του

από Μυρτώ Τζώρτζου
τίγρης

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της μικρής τίγρης που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες σε κάδο σκουπιδιών έξω από το Αττικό Πάρκο.

Το ζώο βρίσκεται, όπως αναφέρει το ίδιο το Αττικό Πάρκο, κατ’εντολή των αρμόδιων αρχών της Περιφέρειας και του Δασαρχείου Πεντέλης σε μη επισκέψιμο χώρο. Οι κτηνιάτροι του Πάρκου, με τη βοήθεια εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών, συνεχίζουν να του κάνουν σειρά εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί σε ακριβέστερο βαθμό η κατάσταση της υγείας του.

Οι φωτογραφίες με το μικρό να χαίρεται τον ήλιο για πρώτη φορά μας έδωσαν πραγματικά μεγάλη χαρά.

Όμως οι άνθρωποι του Αττικού Πάρκου με νέα ανακοίνωση αναφέρουν πλέον αναλυτικά την κατάσταση της υγείας του. Το ζώο, καθώς δεν μπορεί να τραφεί μόνο του, τρέφεται με τη βοήθεια των φροντιστών του Αττικού και έχει πάρει 1 κιλό. Βρίσκεται σε κατάλληλο χώρο περίθαλψης στον οποίο η πρόσβαση στο κοινό απαγορεύεται.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, την Τετάρτη, 15/3, υποβλήθηκε σε περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις, μαγνητική και αξονική τομογραφία, σε εξειδικευμένο κέντρο. Τα αποτελέσματα, όπως αναφέρει το Αττικό, επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισής του.

Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του. Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναφέρει:

«Τα αναλυτικά ιατρικά αποτελέσματα έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες εθνικές αρχές, στην ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), της οποίας είμαστε μέλος, καθώς και σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό, οι οποίοι μας έχουν προταθεί από οργανισμούς όπως το Born Free και το Wild Cat Sanctuary στις Η.Π.Α. Παράλληλα σε συνεργασία και μετά από αίτημά μας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, συστήνεται επιτροπή με τη συμμετοχή εξειδικευμένων κτηνιάτρων, τόσο του Πάρκου μας, όσο και από άλλους φορείς, καθώς και καθηγητών πανεπιστημίου με σκοπό την ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων για τη μετέπειτα διαχείριση και υποστήριξη της υγείας του.

Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε επαφή με εξειδικευμένο rescue center στην Ευρώπη, το οποίο φιλοξενεί τίγρεις και προτίθεται να το αναλάβει, αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του.»

από τη Μυρτρώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Μαρια 19 Μαρτίου, 2023 - 12:10 πμ

Το τιγρακι θελει να ζησει.Μην τολμησετε να του κάνετε ευθανασια. Δεν σας εχουμε εμπιστοσυνη. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο