Μικροσκοπική σκυλίτσα που κακοποιήθηκε και έμεινε ανάπηρη χαίρεται πλέον τη ζωή με καροτσάκι

από Μυρτώ Τζώρτζου
disabled- dog

Λέγεται Pumkin και είναι ένα υπέροχο μικροσκοπικό σκυλάκι. Η Pumkin βρέθηκε στο Λίνκολν της Αγγλίας να σέρνει τα πίσω ποδαράκια της και να μην μπορεί να περπατήσει. Ήταν μόλις λίγων εβδομάδων. Εθελοντές τη διέσωσαν και την πήγαν σε κτηνίατρο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι η σκυλίτσα είχε σπασμένη σπονδυλική στήλη, πράγμα που την καθιστούσε παράλυτη από τη μέση και κάτω.

Οι κτηνίατροι ανέφεραν ότι το πιθανότερο που μπορεί να της έχει συμβεί είναι να κακοποιήθηκε από ανθρώπους.

Αφού ανάρρωσε από τα τραύματά της, η μικρούλα Pumkin στάθηκε τυχερή καθώς υιοθετήθηκε από μια υπέροχη οικογένεια που την αγαπάει πολύ και τη φροντίζει. Όμως δεν γινόταν να ζήσει έτσι σέρνοντας το μικρό της κορμάκι. Έτσι της έφτιαξαν καροτσάκι ώστε να μπορεί και πάλι να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

disabled dogΗ «μαμά» της, Tammie Fox, εξεπλάγη με το πόσο χαρούμενη είναι πλέον η Pumkin καθώς το καροτσάκι αυτό της άλλαξε τη ζωή: «Ένα χρόνο μετά, η Pumkin έχει αλλάξει εντελώς τη ζωή μας. Είναι ένα χαρούμενο, αποφασιστικό κουτάβι – τίποτα δεν την κρατάει πίσω. Η ζωή της είναι γεμάτη περιπέτειες και ευτυχία».

Εντυπωσιασμένη και συγκινημένη από την περιπέτεια της σκυλίτσας της και τη δύναμη που έχει για να ζήσει, η Fox δημιούργησε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τον Pumpkin & Friends Charity, ο οποίος δωρίζει καροτσάκια σε ζώα που είναι ανάπηρα. Και μέχρι στιγμής έχει δωρίσει πάνω από 110.

«Τα ζώα με αναπηρία είναι υπέροχα και σε εμπνέουν. Θέλω με τον οργανισμό αυτόν να δείξω ότι αξίζουν να ζήσουν. Και ότι η αναπηρία δεν συνεπάγεται με θανατική ποινή», θα πει η Fox.

Tammie Fox

Tammie Fox

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο