Διέσωσαν 5 αρκούδες από άθλιες φάρμες εκτροφής στο Βιετνάμ- Τους βγάζουν τη χολή για να φτιάξουν διάφορα πράγματα

από Μυρτώ Τζώρτζου
bear-Vietnam

Πέντε βασανισμένες αρκούδες που ζούσαν άθλια ζωή σε εκτροφείο αρκούδας στο Βιετνάμ σώθηκαν αυτές τις μέρες από το φιλοζωικό οργανισμό AnimalsAsia. Το Βιετνάμ και συγκεκριμένα η πόλη Phung Thuong είναι το επίκεντρο της εκτροφής χολής της αρκούδας στη χώρα. Εκεί ζούσαν φυλακισμένες οι αρκούδες σε κλουβιά για τουλάχιστον 20 χρόνια. Τα ζώα μεταταφέρθηκαν στο καταφύγιο του AnimalsAsia. Οι άνθρωποί του έχουν σώσει και άλλες αρκούδες από αυτή τη βαναυσότητα.

Όσοι δεν γνωρίζουν υπολογίζεται ότι περίπου 20. 000 μαύρες ασιατικές αρκούδες εκτρέφονται και βασανίζονται στην Κίνα, το Βιετνάμ και την Κορέα για την εξαγωγή της χολής τους, η οποία χρησιμοποιείται ως συστατικό στην τοπική ιατρική.

Τα ζώα αυτά είναι κλεισμένα σε πολύ στενά κλουβιά και υποβάλλονται καθημερινά σε αφαίρεση χολής μέσω μεταλλικών καθετήρων που εισάγονται στη χοληδόχο κύστη σε απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που προκαλούν συχνές λοιμώξεις και όγκους.

Επίσης, για να διεγείρεται η παραγωγή χολής, τρέφονται με τροφές οι οποίες στερούνται πολλών θρεπτικών στοιχείων και βιταμινών που είναι συνήθως αναγκαίες για την καλή τους υγεία, οδηγώντας συχνά σε φαινόμενα υποσιτισμού.

Εξαιτίας των πολύ μικρών διαστάσεων των κλουβιών τους παρουσιάζουν συχνά έλκη και παραμορφώσεις των οστών που οδηγούν στην παράλυση. Οι αρκούδες που καταφέρνουν να επιβιώσουν από αυτά τα βασανιστήρια παραφρονούν φτάνοντας συχνά σε πράξεις αυτοτραυματισμού. Κατά μέσον όρο, το 50 % των αρκούδων που υφίστανται αυτή τη μεταχείριση, πεθαίνει από επιπλοκές διαφόρων ειδών.

Η χολή της αρκούδας χρησιμοποιείται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική ως αντιφλεγμονώδες, καθώς και στην παρασκευή προϊόντων ευρείας κατανάλωσης όπως λοσιόν, σαμπουάν, κρασί, τσάι, ενεργειακά ποτά και αλοιφές διαφόρων ειδών, τα οποία εξάγονται παράνομα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Ωστόσο, το συστατικό αυτό μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα από φυτικά και συνθετικά προϊόντα που είναι πολύ πιο ασφαλή για τη δημόσια υγεία. Πράγματι, η εξαγόμενη χολή δεν υποβάλλεται σε κανέναν καθαρισμό, μολονότι είναι μολυσμένη με πύον, αίμα, ούρα, περιττώματα και άλλο βιολογικό υλικό.

Οι αρκούδες αυτές που σώθηκαν αυτές τις μέρες μπήκαν εύκολα στα κλουβιά των διασωστών και μεταφέρθηκαν σε δύο μεγάλα φορτηγά στο καταφύγιο Tam Dao. Το προσωπικό του καταφυγίου, στο οποίο ζουν πάνω από 200 αρκούδες που διασώθηκαν από τις άθλιες αυτές φάρμες, θα προσπαθήσει να διώξει το στρες και την κατάθλιψη των ζώων αυτών ώστε να μπορέσουν και με την κατάλληλη τροφή να ζήσουν μια πραγματική ζωή. Αυτό απαιτεί χρόνο και ειδικό χειρισμό καθώς τα ζώα είναι σε πολύ άσχημη, ψυχολογική αλλά και σωματική κατάσταση.

Μία, για παράδειγμα, από αυτές τις αρκούδες που ονομάστηκε Χρόνος είναι πολύ ευαίσθητη στους θορύβους και κάθε φορά που ακούει κάτι κουνάει νευρικά το κεφάλι της.

Σύμφωνα με το AniamalsAsia υπάρχουν περίπου 120 ακόμα ακόμα αρκούδες που βρίσκονται στις φάρμες του Phung Thuong και βασανίζονται καθημερινά.

ANIMALSASIA

Πηγή People.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο