Μπορούν τα ζώα να προβλέψουν το καιρό; Τι λένε οι επιστήμονες

από Μυρτώ Τζώρτζου
collie

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πώς τα ζώα μπορούν να προβλέψουν τον καιρό. Αλήθεια ή ψέματα τα ζώα έχουν πολύ πιο ευαίσθητες αισθήσεις από τους ανθρώπους και ίσως αυτό μπορεί να εξηγήσει αρκετά από τα παρακάτω:

👉🏻 Οι γάτες μπορούν να διαισθανθούν την αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση και να ακούσουν τους κεραυνούς από μία καταιγίδα που πλησιάζει, πολύ πριν τους ακούσουμε εμείς. Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης πως οι γάτες μπορούν και γνωρίζουν ότι θα γίνει σεισμός από την αλλαγή του μαγνητικού πεδίου.

👉🏻Το ίδιο και οι σκύλοι. Αντιλαμβάνονται και αυτοί αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση και τα μαγνητικά πεδία.

Υπάρχουν πολλές επίσης θεωρίες για το πώς αλλαγή της συμπεριφοράς των ζώων σχετίζεται με τον καιρό.

👉 Όταν οι βάτραχοι αυξάνουν την ένταση του “τραγουδιού” τους, είναι σημάδι πως πλησιάζει καταιγίδα.

👉 Όταν τα πουλιά πετούν ψηλά, ο καιρός θα είναι καλός. Όταν πλησιάζει καταιγίδα, η αλλαγή της ατμοσφαιρικής πίεσης τους δημιουργεί πόνο και τα αναγκάζει να πετούν χαμηλά.

👉 Όταν οι γλάροι δεν πετούν πάνω από τη θάλασσα αλλά προτιμούν την ενδοχώρα, πλησιάζει κακοκαιρία.

👉 Οι αγελάδες, όταν πρόκειται να χαλάσει ο καιρός, γίνονται πιο τεμπέλικες και ξαπλώνουν σε ένα σημείο του λιβαδιού με σκοπό να το κρατήσουν στεγνό.

👉 Όταν οι μέλισσες και οι πεταλούδες εξαφανίζονται από τα λουλούδια, είναι σημάδι πως πλησιάζει κακοκαιρία.

👉 Όταν τα πρόβατα ξαφνικά στριμώχνονται το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας “σφιχτά” κοπάδια, ο καιρός πρόκειται να χαλάσει.

👉 Όταν οι πασχαλίτσες κάνουν βόλτες πάνω στα λουλούδια, ο καιρός θα παραμείνει καλός. Όταν ψάχνουν να κρυφτούν, ο καιρός πρόκειται να χαλάσει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο