Βρήκε σπίτι η σκυλίτσα που ζούσε σε καταφύγιο και δεν την ήθελαν λόγω εμφάνισης

από Μυρτώ Τζώρτζου
adoption
Ένα κουτάβι, που εγκαταλείφθηκε λόγω εμφάνισής του, βρίσκει σπίτι μετά από παραμονή σε καταφύγιο. Πρόκειται για μια θηλυκιά σκυλίτσα, με δύο μικρές κύστεις στα μάτια του που λόγω αυτών τη χαρακτήριζαν άσχημη και γυρνούσαν αλλού το βλέμμα.
Οι επισκέπτες του κυνοκομείου περνούσαν από το κλουβί της αλλά δεν στέκονταν να τη δουν. Πήγαιναν σε άλλα «ομορφότερα» σκυλιά.
Η Dutchess, όπως λένε τη σκυλίτσα, μπήκε στο καταφύγιο Orange County Animal Services στο Ορλάντο της Φλόριντα πριν από λίγους μήνες. Ωστόσο λόγω της εμφάνισής της δεν είχε κάποιο ενδιαφέρον για υιοθεσία. Οι άνθρωποι του καταφυγίου αναφέρουν ότι κάτω από την ανάρτηση που έκαναν στα social media για να βρει σπίτι γράφτηκαν απαξιωτικά σχόλια για την εμφάνισή της. Πολλοί μάλιστα ρωτούσαν πόσο θα τους κόστιζε το πρόβλημα αυτό που είχε στα μάτια της. Άλλοι ήθελαν να μάθουν αν θα μείνει τυφλή στο μέλλον.
Η σκυλίτσα έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργείο για τα εξογκώματα αυτά, ώστε να αφαιρεθούν. Και το χειρουργείο έγινε. Τα εξογκώματα αφαιρέθηκαν. Οι γιατροί ανέφεραν ότι επρόκειτο για σπάνιες δερματικές κύστεις με τις οποίες γεννιούνται μερικές φορές οι σκύλοι.
Η Dutchess μέσα στην ατυχία της στάθηκε τυχερή καθώς μια οικογένεια θέλησε να τη φιλοξενήσει μετά το χειρουργείο ώστε να αναρρώσει πλήρως. Η τύχη της σκυλίτσας συνεχίστηκε και μετά καθώς βρέθηκαν άνθρωποι που ήθελαν να την πάρουν και να της δωσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Που δεν την είδαν άσχημη. Που την είδαν μοναδική. Και την πήραν σπίτι.
Η σκυλίτσα πλέον έχει το σπίτι της όπου ζει ευτυχισμένη έχοντας παρέα και το άλλο σκυλάκι της οικογένειας. Ονομάστηκε εκ νέου Lena και η αγαπημένη της συνήθεια είναι να πηγαίνει πεζοπορίες με τους νέους της «γονείς» που στην κυριολεξία τη λατρεύουν και δε της χαλάνε χατίρι.
Είναι αυτό που συχνά λέμε όταν βλάπουμε ανάλογα περιστατικά: Το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου.
Κανένα ζώο δεν είναι άσχημο. Κανένα δεν πρέπει να καταδικάζουμε μόνο και μόνο επειδή το θεωρούμε άσχημο. Το κάθε πλάσμα είναι μοναδικό και αξίζει αγάπη και φροντίδα. Και έτσι πρέπει να το βλέπουμε.

Rescue Dogs Dream, Inc.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο