4η πανελλαδική διαμαρτυρία για τα δικαιώματα όλων των ζώων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Πανελλαδική Διαμαρτυρία για τα Δικαιώματα Όλων των Ζώων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 (1 μ.μ. – 5 μ.μ.) στην πλατεία στο Μοναστηράκι με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών, αλλά και του Κράτους, ενάντια στην κακοποίηση που βιώνουν όλα σχεδόν τα είδη ζώων από τον άνθρωπο.

Οι διοργανωτές καλούν όλους τους φιλόζωους, μέλη σωματείων και φορέων, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος ώστε όλοι μαζί να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων. Η ιδέα της διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα όλων των ζώων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014 από τον Κύπριο φιλόζωο Κύπρο Κωνσταντίνου κι έκτοτε επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Η ομάδα που διοργανώνει την 4η Πανελλαδική Διαμαρτυρία για τα Δικαιώματα Όλων των Ζώων στην πρόσκληση που απευθύνουν για να συμμετέχουμε στη μεγάλη αυτή προσπάθεια επισημαίνει: «Είμαστε η φωνή των ζώων. Θα συναντηθούμε και φέτος όλοι μαζί για να φωνάξουμε ένα βροντερό ΟΧΙ στη σκλαβιά των αδελφών μας. Όχι στα σφαγεία. Όχι στα εργαστήρια πειραμάτων. Όχι στα γουναράδικα. Όχι στα τσίρκο. Όχι στους ζωολογικούς κήπους.  Όχι στις ταυρομαχίες. Όχι στις κυνομαχίες. Όχι στην καταπίεση και τη βαναυσότητα. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα. Είναι μοναδικές οντότητες και δεν ανεχόμαστε τον εξευτελισμό και την ταπείνωσή τους. Οι ψυχές δεν είναι για πούλημα. Η διαμαρτυρία θα έχει τη δομή και το ύφος των προηγουμένων διαμαρτυριών. Δηλαδή θα σταθούμε με πλακάτ, θα εκφωνηθούν κάποια κείμενα και στο τέλος θα κάνουμε πορεία με συνθήματα και θα καταλήξουμε στην πλατεία Συντάγματος. Είναι πολύ σημαντική η στήριξη των φιλόζωων για να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα».

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο