Μώλος, Φθιώτιδας: Εθελοντής μπήκε στη θάλασσα να σώσει ένα πυροβολημένο θαλασσοπούλι- Το πουλί δεν τα κατάφερε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δυστυχώς τα νέα είναι δυσάρεστα για το άτυχο θαλασσοπούλι που, κατά πάσα πιθανότητα πυροβολήθηκε και έπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή του Μώλου. Το όμορφο πουλί, παρά τις προσπάθειες, δεν τα κατάφερε.

Το συμβάν μαθαίνουμε από τη σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Δήμου Καμένων Βούρλων “Φίλοι Καρδιάς”, Φίλοι Καρδιάς | Facebook και μας γεμίζει με ανάμεικτα συναισθήματα. Οργή για αυτόν που το χτύπησε αλλά και χαρά. Γιατί στο κάλεσμα για βοήθεια, όταν το πουλί έπεσε στο νερό, υπήρξε άνθρωπος που έτρεξε να το σώσει.

Το συμβάν έχει ως εξής: Κάποιος ασυνείδητος πυροβόλησε έναν κορμοράνο, αυτό το υπέροχο πουλί, το οποίο έπεσε στα νερά της θάλασσας του Μώλου. Το σίγουρο ήταν ότι θα είχε πνιγεί, αν δεν βρισκόταν ένας άντρας, ο Thimios Apostolou, να μπει βουτώντας μέσα στη θάλασσα, αψηφώντας τα κρύα νερά, και να το πάρει για να το σώσει.

Στη συνέχεια μίλησε με την ΑΝΙΜΑ και ακολούθησε τις οδηγίες που του έδωσαν οι άνθρωποί της. Το έβαλε σε κούτα, την τρύπησε για να παίρνει αέρα, το τύλιξε σε πετσέτα και το έβαλε σε ζεστό μέρος. Με σκοπό να το στείλει για περίθαλψη στη Αθήνα.

Το πουλί όμως δεν είχε δυνάμεις να παλέψει. Και έτσι 3 ώρες μετά “έφυγε”. Τις επόμενες ώρες θα σταλεί νεκρό στην ΑΝΙΜΑ.

Ο κορμοράνος, όπως λέγεται το συγκεκριμένο πουλί, είναι ένα γνωστό θαλασσοπούλι, που μπορεί να το συναντήσει κανείς στη χώρα μας. Ζει και σε άλλα μέρη όπως: Ευρώπη, Ασία και στην Ανατολική Ακτή της Βόρειας Αμερικής.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο